Николай Колев - Босия събра сили и дойде на заседанието

...
Николай Колев - Босия събра сили и дойде на заседанието
Коментари Харесай

Босия с ултиматум - до утре решение за оставката на Московски

Николай Колев - Босия събра сили и пристигна на съвещанието на комисията , която би трябвало да прегледа сигналите му за злоупотреби с издаването на шофьорски книжки . Комисията бе основана по негово гледище след диалог с вътрешния министър Валентин Радев и ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева . С огромен размер папки в ръце той и сподвижниците му пристигнаха при депутатите. Не можем да вършим покупко-продажби , изясни Николай Колев на законотворците в комисията. Ще приказвам единствено с безапелационни и безспорни обстоятелства , съобщи той. Босия упорства поставените от него въпроси да се решат за едно денонощие.

 Караянчева и Валентин Радев отидоха при Босия Обновена
Караянчева и Валентин Радев отидоха при Босия

Днес е 34-тия ден от оповестената от Николай Колев-Босия гладна стачка

Колев описа историята на митинга си. С терзание следим вашия митинг, показа ръководителят на комисията Станислав Иванов . Той уточни, че се надява Босия скоро да спре гладната си стачка. Протестиращият не се даде елементарно: " Това зависи от вашите решения. "

Всички данни, с които той разполага са от Министерство на превоза. Това са конфискувани шофьорски книжки на необразовани водачи, сподели той данните за подправени книжки. Тази комисия до момента трябваше да ги получи от министъра на превоза, в случай че той е знаел и ги е укрил неотложно би трябвало да му бъде поискана оставката , настоя Босия.

 Босия се среща с Караянчева, с цел да търси оставката на кабинета
Босия се среща с Караянчева, с цел да търси оставката на кабинета

Президентът Радев да свика кръгла маса без политици, а от жители

Николай Колев даде период на комисията до на следващия ден да реши по какъв начин ще вземе " главата " на Ивайло Московски.

Заместникът му пък като " глуха кучка " обикалял малките екрани. Няма такава страна, ядоса се Николай Колев. Босия се скара и на своите, които желаеха да показват документите. Не, тропна Колев по масата. Разбери, че желаят да тупат топката, счита протестиращият.

Вие носите отговорностите, обърна се към народните представители той. Николай Колев се ядоса, че депутатите пожелаха да прегледат документите, с които той разполага. Намери сили и напусна залата. Босия настоя до на следващия ден да се вземе решение. В залата имаше и инструктори, които желаеха да се чуе и тяхното мнение, само че Босия не се върна .

 Радев ревизира за полицейско принуждение над съидейник на Босия
Радев ревизира за полицейско принуждение над съидейник на Босия

МВР-шефът прикани Босия да приключи гладната си стачка

Припомняме, на 12 юни Босия разгласи, че стартира безсрочна гладна стачка в символ на митинг против това, че уволнени за корупция чиновници на Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " са възобновени на работа. Той предприе крайната мярка, откакто предходните му опити да притегли вниманието на институциите и на жителите към казуса не дадоха резултат.

Николай Колев-Босия е в гладна стачка към този момент близо 40 дни. Той стачкува всекидневно. През миналите почивни дни Босия остана в дома си, с цел да стабилизира здравословното си положение.

Колев е към този момент с инвалиден стол , защото изтощението не му разрешава да върви.

На 5 юли президентът Румен Радев се обърна към Босия с апел да приключи гладната си стачка. " Корупцията в никакъв случай няма да бъде преборена с бездейност и примирие, тя изисква гражданска готовност и честност, за която Вие давате образец. Съзнавайки това, Ви апелирам да прекратите Вашата гладна стачка , която съумя да притегли вниманието на обществото към казуса. Сега на ход са институциите. България има потребност от Вас " , написа президентът в обществената мрежа Фейсбук. Това обаче не възпря Босия да продължи гладната си стачка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР