Николай Колев-Босия: Белите стаи, в които кандидат-шофьорите полагат изпити, са

...
Николай Колев-Босия: Белите стаи, в които кандидат-шофьорите полагат изпити, са
Коментари Харесай

Николай Колев-Босия: Белите стаи, в които кандидат-шофьорите полагат изпити, са пробити

Николай Колев-Босия: Белите стаи, в които кандидат-шофьорите поставят изпити, са пробити
Белите стаи, в които се явяват на изпит кандидат-шофьорите са пробити. Мантрата, че те са непробиваеми не е истина. Това сподели Николай Колев-Босия, който участва на изключителното съвещание на основаната по негови сигнали за корупция в Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ краткотрайна комисия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Босия гладува от 13 юни в символ на митинг и с искане транспортният министър Ивайло Московски да подаде оставка и да бъде разхлабен сегашният парламент.

По време на съвещанието Николай Колев изиска да не се дава думата на изпълнителния шеф на ИААА Дамян Войновски, тъй като бил споделил задоволително неистини и изрази нежеланието си да го слуша като заплаши, че ще напусне залата в случай че той приказва.

„ Няма за какво да му се дава думата на Войновски. Той задоволително лъга през миналите седмици, а и към този момент беше изслушан един път “, съобщи Колев.

На това Войновски реагира и сподели, че в своя отбрана не може да не отговори на обвиняванията.

„ Николай Колев-Босия хвърля обвинявания, които са лъжи и изкривява истината. Вярно е, че в предходно съвещание споделих, че ИААА не са проверяващ орган, само че постоянно, когато сме имали подозрение, сме подавали сигнали на полицията “, сподели в своя отбрана Войновски и съобщи, че е завел дело против Босия поради това, че е споделил в персоналния си блог, че той е измамник. Същото ще направя и за обвиняването му, че съм подкупен, добави още той. Войновски акцентира, че „ белите стаи “ не са пробити и че имат доказателства за всички изпити, които са минали през тях.

Войновски акцентира, че във връзка с 6-мата арестувани организацията не може да ги освободи, а може единствено да ги накаже дисциплинарно в случай че съдът признае, че те имат виновност за действието, в което са упрекнати.

Председателят на комисията Станислав Иванов не отговори на въпрос дали са тествани сигналите, по които тя е била сезирана да работи и да ревизира.

Омбудсманът Мая Манолова също участва на съвещанието.

„ Бях сезирана от Николай Колев-Босия. Той изиска поддръжката ми като омбудсман. Срещах се с него на няколко пъти. Изпитвам голяма паника за неговото здравословно положение. Той е в гладен митинг от 62 дни, както и към българските жители, които стават жертва на войната по пътищата. 122 души са починали от 13 юни до през днешния ден. Причините за тези нещастия са разнообразни – част от тях са поради безотговорното отношение на водачите. Гражданите чакат отговорно отношение от страна на страната и институциите “, съобщи Манолова.

Тя добави, че ще изиска свикването на междуведомствена комисия, която да изиска следствие в ИААА, тъй като основаната краткотрайна комисия няма тези пълномощия. Манолова изрази терзание и от бавния ход, с който работи краткотрайната комисия.

При следващ опит на Станислав Иванов да даде думата на Войновски, Николай Колев-Босия напусна залата и сподели, че няма да слуша нарушители, които прикриват свои хора. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР