Николай Желязков е фаворит за нов селекционер на националния отбор

...
Николай Желязков е фаворит за нов селекционер на националния отбор
Коментари Харесай

Николай Желязков е фаворит за селекционер на волейболните национали

Николай Желязков е любимец за нов селекционер на националния тим по волейбол. Италианецът Силвано Пранди към този момент разгласи, че няма да води повече отбора, а някогашният централен блокировач (№1 на този пост на олимпийските игри в Атланта`96) към този момент е разговарял с хора от федерацията.

Желязков призна това след финала на шампионата за Купата на България: " Истината е, че съм приказвал с управлението на федерацията, само че те несъмнено са говорили и с други треньори. За последно приказвах с Любо Ганев (б.р. - вицепрезидентът на БФВ, който бе посочен от настояшия началник Данчо Лазаров за негов приемник). За всеки треньор е чест и горделивост да води националния тим на България и няма по какъв начин да откажеш такава отговорност. Аз персонално на драго сърце бих водил националния тим. "

Във финалния мач обаче първенците от " Нефтохимик ", водени от Желязков за втора поредна година изгубиха борбата за Купата срещу отбора на " Хебър " (Пазарджик), освен това като хазаин в бургаската зала " Младост " - 0:3 (-19, -23, -27). Това е и втори трофей за пазарджиклии този сезон, откакто първоначално му завоюваха и Суперкупата, още веднъж в дуел с " Нефтохимик%.

" Съжалявам за загубата. Волейболистите на " Хебър " биха страховит сервис. Те грешаха малко и началните им удари влизаха със страшна мощ. Ние не можахме да се противопоставим, не можахме да организираме играта, която искахме ", проучва Желязков след финала.

А сътрудника му от " Хебър " Атанас Петров съобщи:  " Играхме доста рационално. Използвахме техните слаби страни. Получи ни се в доста огромен % това, което желаехме. До края на мача следвахме това, което говорихме преди него ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР