Николай Иванов от Асеновград е само на 25 години, когато

...
Николай Иванов от Асеновград е само на 25 години, когато
Коментари Харесай

Сензационно! Николай Иванов пред в. "ДОКТОР": Испански лекари направиха лекарство от собствения ми тумор, имунотерапията ми спаси живота

Николай Иванов от Асеновград е единствено на 25 години, когато му откриват израстък на дебелото черво. Имал доста противен запек, другояче не е боледувал съвсем от нищо. Отива на доктор, споделят му, че има хемороиди и че няма нищо ужасно – можели да го оперират и да ги махнат. Положението по едно време обаче се влошило – кървял постоянно, не можел да се движи, стомахът му се подувал и го болял. По неотложност го приели в асеновградската болница, създали му колоскопия и по този начин мъжът схванал за страшната диагноза. „ След това му направиха незабавно две интервенции във Военномедицинска болница в София, само че те не бяха сполучливи. Брат ми сподели, че са го отворили, видели, каквото видели, и след това го затворили. Казали му, че няма смисъл и повече нищо не могат да създадат, а е трябвало след тази интервенция да стартират незабавно химиотерапия. В епикризата даже е записано - на изчакване. Така и не разбрах какво желаеха да изчакат”, показа пред нас брат му Венцислав.

„ Лекарите в България напряко споделиха на майка ми, че е по-добре да събира пари за мен, вместо да дава непотребни средства за лекуването на Николай. Според тях той няма никакъв късмет да живее… Майка ми беше унищожена, тъй като българските медици му даваха единствено два месеца живот. Баща ни умря преди 20 години от рак – представете си какво ни е, в случай че загубим и брат ми отново от това подло злокачествено заболяване”, пита Венци.

Лекарство от заболяването

„ При първата интервенция лекарите от ВМА ми споделиха, че са изчистили тумора. Казаха, че няма потребност да съблюдавам някаква диета, само че аз се пазех, хапвах единствено домашно приготвени ястия. След известно време направих петскенер във Варна – оказа се, че имам повече метастази в корема, в сравнение с е бил главният израстък. При първата интервенция отрязаха и част от дебелото ми черво – там, където е бил затънал туморът. Затова се наложи втора интервенция, само че там към този момент нещата загрубяха – единствено ме отвориха “, изясни Николай.
Младият мъж почнал да прави химиотерапия в Онкологията в кв. „ Дървеница” в София, за която лекарите в Испания споделят, че не е била с точните лекарства за битка със злокачественото заболяване, а е добавка към друго лекарство, дето е трябвало да му вливат. Така написа и в документите му от тази болница. В испанската клиника му създали терапия, като взели биопсия от тумора му и по-късно основали специфична ваксина – от личния му израстък.
„ Направиха ми лекарство от заболяването, споделя Ники.



Добре съм

В момента се усещам добре, не съм си идвал от 6 месеца в България, тъй като много постепенно се възвръщам от последната интервенция. На червата им трябват към 6 месеца, с цел да се възстановят след такава комплицирана намеса. Заболяването ми е стопирано, само че не преставам напред с лекуването. Както споделят испанските лекари, в моето положение 98% от пациентите не устоят и една десета от това, което аз претърпях, с цел да наподобявам по този метод. Наистина съм добре, в действителност оздравях, в действителност се случи това, което най-вече искахме аз и фамилията ми – да съм здрав и да не помни за заболяването.
Всяка седмица, в сряда, ми слагат медикамента. Не се знае докога ще продължи лекуването ми, лекарите от Съединени американски щати и лекуващата ми лекарка в Испания ще кажат.

Претърпях към този момент 7 интервенции

Последната ми интервенция беше на 25 януари тази година, седмата подред, доста тежка намеса. Трябваше да отстранен следващия израстък на дебелото черво, интервенцията продължи над 5 часа и струваше 16 000 евро. Оттогава до момента съм направил 4 скенера, единствено в белия дроб има петна, само че са застопорени, няма метастази, нямат никакво развиване. Лекарят, който ми направи интервенцията, е огледал корема, на всички места е чисто, няма разсейки.
Имунотерапията ми избави живота.

Продължавам да се церя

с тази имунотерапия до ден-днешен. Въпросът е, че не се знае какъв брой време още би трябвало да я върша. Тя е за 2 години, само че към този момент се ползва за доста повече заболявания. Аз като я започнах, се прилагаше единствено за тумори при бял дроб, дебелото черво, рак на гърдата. Сега обгръща повече онкоболести. Това е най-новото лекуване сега в света, по тази причина е и на 80% заплащането от нас, другояче ще коства над 200 000 евро.

Терапията няма нищо общо с химиотерапията, не ти поврежда други органи, няма странични резултати. Слагат ти лекарството да изтече, ставаш, излизаш на въздух. Можеш да се движиш навън, да се срещаш с други хора, без боязън от вируси. Не на всеки човек обаче му повлиява по този начин добре лекуването както на мен. Затова за престой от 10 дни в клиниката лекарите ти споделят дали ще има триумф при избран пациент, не я ползват, в случай че не са сигурни, че изцяло и до дъно ще ти оказват помощ. “

Искам да оказа помощ на всеки болен у нас

30-годишният Ники, който от пет години се бори с диагнозата рак на дебелото черво, подава ръка на други онкоболни българи. В момента младият мъж се подлага на пробно лекуване в клиника на Университет „ Навара” в Испания. При него се употребяват така наречен дендритни кафези, които имат значима роля в имунната система за преборването на рака. Иновативното е, че не се употребява никаква химиотерапия, която безусловно разрушава организма.

„ При мен това лекуване дава добър резултат. Затова желая да оказа помощ и на други заболели, като ги свържа с лекарите от клиниката. Готов съм да оказа помощ на всеки българин, в случай че изиска информация за клиниката или за лечението. Който пожелае, дано ми написа на страницата ми във Facebook „ Надежда за Ники” – отворен съм да оказа помощ, тъй като за това тежко заболяване в България няма съответно лекуване. Болните у нас губят доста време в търсене на лекуване, да не приказваме, че се бави ужасно дълго време слагането на диагнозата “, сподели той.

Съдя здравните ни управляващи

в Страсбург от 2014 година Орешарски беше министър председател тогава и ми отхвърлиха да провиснал 25 000 евро за лекуването ми в Испания, тъй като било пробно, само че можело да се направи и у нас, само че не знаели къде, в коя болница...
Благодарен съм на този неповторим дребен град, на Асеновград, където за доста малко време събраха парите и по този начин съумях да стартира лекуването си в Испания. И в този момент доста хора ме поддържат, за което им благодаря. Искам да оказа помощ, както на мен помогнаха и не престават да оказват помощ доста хора, сподели младият мъж.

Той изрича специфична признателност на родителите на 16-годишния Синан Мурад. Момчето загуби борбата с рака този януари, а родителите му Шенол и Селма Мурад разпределиха даренията от 160 000 лв. на трима заболели и на гимназията в Асеновград. Един от тримата бе Николай, който получи 41 000 лева Тези пари идват в миг, когато заболяването му се завръща и се постанова да претърпи нова, седма подред интервенция.
________________________________________________________________________________________________________

Лечението към момента е пробно

Тъй като имунотерапията към момента е пробна, болните заплащат единствено непредвидените разноски, които за Николай са 400 евро месечно. Когато обаче лекуването бъде легализирано, то ще коства над 200 хиляди евро. Асеновградчанинът е бил деветият поред пациент на пробната терапия. Сега в Испания в тази стратегия са включени 600 души от целия свят.
Ники има огромни шансове да пребори подлата болест. За привършване на лекуването му обаче са му нужни още към 41 000 евро.

Банковата сметка на Николай Иванов е:
Обединена българска банка в лв.:
IBAN: BG56 UBBS 8002 1088 4983 30
BIC: UBBS BGSF
Титуляр: Николай Владимиров Иванов
И в евро за Испания:
IBAN: ES71 2100 3693 2120 0050 5550
BIC: CAIX ESBB
DMS NIKOLAY на номер 17 777 на цена 1 лева

Люба МОМЧИЛОВА, в. " ДОКТОР "

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР