Николай и Евгения Баневи засега не искат да се връщат

...
Николай и Евгения Баневи засега не искат да се връщат
Коментари Харесай

Баневи не искат да се връщат в България, заяви френският им адвокат

Николай и Евгения Баневи към този момент не желаят да се връщат в България. Това заяви техният френския юрист Венсан Пенар.

Двамата бяха арестувани в Ница на 26 октомври поради съмнения в данъчни закононарушения и заграбване. В къщата на Баневи в столичния квартал „ Бояна “ проверяващи откриха оригинали на документи, които прокуратурата ще ревизира, както и голямо количество злато и скъпоценни камъни. Разследването стартира от сдружението „ Полимери”, приватизирано от Банев през 1998 година

Пенар изясни, че за последно ги е видял оня ден в пандиза. " Добре са, като се има поради, че са за първи път в пандиза, само че са оптимисти и децата им липсват. Неприятно е, че от две седмици са с едни и същи облекла ", разяснява бранителят им пред bTV.

Венсан Пенар разясни, че има два съществени аргумента пред съда срещу връщането на Баневи. Първо юристът ще изиска всички документи, с цел да ревизира дали има аргументи българските управляващи да изискат Баневи да се върнат.

Защитникът на фамилията описа за ареста им на летището в Ница. " Когато ги задържат на летището, идва техен прочут да вземе децата им. Имало е доста служители на реда на ареста, била е готова акция. Няма принуждение, експанзия, само че Баневи са арестувани пред доста хора. Нямало е публицисти. Сложили са им белезници, такава е френската процедура ", изясни юристът.

Венсан Пенар посочи също, че не е познавал семейство Баневи преди да поеме случая им.

Веднага след ареста на фамилията в отворено писмо, подписано от пресцентъра на Евгения и Николай Баневи, бе обявено, че юристите им ще внесат възражения по обвиняванията на профилираната прокуратура. В писмото се посочваше още, че фамилията няма имение в Ница, а е наета къща за децата им да учат във Франция. Освен това, те възнамерявали да се прибират в България, като самолетните им билети били за деня на ареста.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР