Николай и Евгения Баневи остават за постоянно в ареста. Решението

...
Николай и Евгения Баневи остават за постоянно в ареста. Решението
Коментари Харесай

Баневи остават в ареста

Николай и Евгения Баневи остават за непрекъснато в ареста. Решението взе Специализираният апелативен съд, който не одобри обжалването на отбраната за смяна на мярката на Баневи в по-лека такава.

Те са упрекнати за управление и присъединяване в проведена незаконна група, длъжностно заграбване на пари и движимости, недеклариране и неплащане на данъчни отговорности, пране на пари в изключително огромни размери и държане на огнестрелни оръжия и муниции.

На предходното правосъдно съвещание съдът постанови на Баневи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Припомняме, малко по-рано през днешния ден Николай Банев съобщи, че не е прочел нищо ново в спомагателния том с доказателствата, импортиран от прокуратурата тази заран и дефинира целият правосъден развой против тях като селска вечеринка.

Точно противоположното бе декларирано в правосъдна зала, където бе посочено, че в спомагателния том има свидетелства, които демонстрират, че обвинените могат да извършат ново закононарушение или даже да разширят обсега на повдигнатите им обвинявания.

Прокуратурата смята, че е събрала задоволително доказателства, а в случай че се наложи по-лека мярка за неотклонение от актуалната им, обвинените могат да извършат ново закононарушение.

Защитата оспорва претекстовете на прокуратурата с извадки от Търговския указател (ТР) за сдруженията, посочени в обвиняването. Съдът одобри показаните доказателства от отбраната за основателни.

Адвокат Христо Ботев изиска от съда да наложи мярка за неотклонение " домакински арест " и възбрана за овакантяване рамките на страната на двамата обвинени.

Евгения Банева уточни, че не е взела участие в ръководството на приватизираните сдружения, а също така тогава е била по майчинство. Тя съобщи, че " нейният живот и животът на брачна половинка и през последните 20 години не са отдадени на престъпността ".

Според Банева делото няма да продължи един или два месеца, а години и по тази причина тя изиска по-лека мярка, с цел да може да се грижи за децата си.

Николай Банев поддържа казаното от брачната половинка си и добави, че от задържането им във Франция, те претърпяват смут и позор пред децата си. Според него прокуратурата демонстрира тотално неуважение на Търговския закон, тъй като приватизираните сдружения били свързани със закона, а не с " някаква проведена незаконна група ".

Банев прикани съда да отхвърли фантастичните и безотговорни обвинявания на прокуратурата. Той съобщи, че като жител, спазващ прецизно законите в България, е подготвен да спомага напълно за разрешаването на случая.

Съдът остави в ареста семейство Баневи, защото има данни, че те могат да извършат ново закононарушение или да се укрият.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалването.

Съдът позволи на обвинените да дадат изказване пред медиите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР