Николай и Евгения Баневи бяха арестувани в Париж, след като

...
Николай и Евгения Баневи бяха арестувани в Париж, след като
Коментари Харесай

Кои са фамилия Баневи

Николай и Евгения Баневи бяха задържани в Париж, откакто по-рано в петък от прокуратурата оповестиха, че се прави акция, обвързвана с приватизирания цех Полимери. Предприятието беше благосъстоятелност на семейството, само че по-късно продаден.
 Прокуратурата проверява приватизирания цех Полимери  Писмо на Банев: Истината за Полимери и виновността на Борисов разказани точка по точка  Банева отговори на Борисов за Полимери: Това не се свежда до Майбах и Мерцедеси  Борисов: Полимери разграбен, притежателите с Майбах
През 2012 година заводът е разгласен в неплатежоспособност. Последваха години на занемареност, белязани от повреди с рискови вещества, изоставени на площадката на предприятието и милиони вложени от страната, с цел да бъдат изнесени от страната, напомня БНР.

Баневи са постоянни критици на ръководството на Бойко Борисов и не един път са отправяли обвинявания по негов адрес за това, че покровителства престъпността в страната. 

През август 2017 година министър председателят насочи обвинявания за това, че всичко в завода било заграбено и унищожено, а пък " притежателите имат „ Мерцедеси-Майбах “ и си разрешават да дават оценка на държавното управление. Тогава той дефинира приватизацията на завода като " разбойническа ".

" Това дружество е било неповторимо по своята същина на Балканите. До него идва директна тръба на „ Нефтохим “ от Бургас, с цел да не се возят по пътищата всевъзможни летливи и нездравословни материали. Всичко това е разграбено и унищожено, а пък притежателите имат „ Мерцедеси-Майбах “ и ни дават оценка, което ме принуди да дойда и да покажа на хората в резултат на тази разбойническа приватизация какъв брой милиарди е изгубила страната, само че и продължаваме да плащаме “, сподели тогава Бойко Борисов.

Тогава последва реакция от брачната половинка на Николай Банев, която прехвърли напълно отговорността за положението на предприятието на съда и синдика. По думите ѝ тя и брачният партньор ѝ не са в ръководството на предприятието от 12 декември 2012 година, когато то е оповестено в неплатежоспособност поради обвързване от 33 хиляди лева

" Как по този начин от 1997 година до 2012 година няма никакъв проблем с този рисков боклук? Няма проблем, тъй като резервоарите са съвършено обслужвани. Такова дружество предстои на надзор. 4 години след несъстоятелността на предприятието излиза наяве, че този боклук е доста рисков ", отговори тя на Борисов, допълвайки, че обстановката не се " свежда до " Майбаха " на Банев ".

Самият той неколкократно е нападал ръководството на Борисов. В цялата страна се реализира повсеместен рекет на бизнеса и това става с умишленото безучастие на институциите и с покровителството на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и основния секретар на Министерство на вътрешните работи, сподели той в изявление за Нова тв през 2016 година, който тогава разяснява случай със запалени автомобили негова благосъстоятелност. 

" Когато демократичните институции не работят, мутрите се развихрят ", по този начин Банев заключи случая с палежа. По думите му нападателят е притежател на охранителна компания " Делта гард ". 

Евгения и Николай Баневи са първите българи, чиито имена изскочиха от „ Досиетата от Панама “. Двамата са вписани като акционери или пълномощници на няколко компании на Сейшелите, Бахамите и в Панама сред 2005 и 2015 година, заяви „ 24 часа “,чийто някогашен чиновник Алексения Димитрова е единственият български публицист, който има достъп до досиетата.

Николай Банев е основател на фонда „ АКБ Форес “ през 1990 година, което има повече от 130 търговски сдружения на територията на България, Русия, Швейцария, Холандия, Република Македония. В биографиите му никой не пропуща да спомене, че е бил шлосер в цех за релета в Харманли. Бил е деятел на Комсомола и работи на щат там до 1988 г. 

Пред 90-те години участва в всеобщата приватизация. През 2000 година купува комплекс „ Каваци “ и къмпингите „ Градина “, „ Златна рибка “, „ Веселие “ и „ Черноморец “, резиденция Созопол.

През 2003 година Банев придобива вестник „ Кеш “.

Към 2016 година Николай Банев е мажоритарен притежател на ФИК „ АКБ Форес “ ХАД. Член е на УС на БРТПП (Българо-руската комерсиално промишлена палата).

На президентските избори през 2016 година Николай Банев се кандидатира за президент в двойка със Сали Ибрям. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР