Николай Хаджигенов е убеден, че до 1 година след парламентарния

...
Николай Хаджигенов е убеден, че до 1 година след парламентарния
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: В рамките на 1 година след вота България ще бъде различна и свободна!

Николай Хаджигенов е уверен, че до 1 година след парламентарния избор в неделя България ще бъде друга и свободна страна. Такова изявление направи през днешния ден той в Пловдив , където води листата на " Изправи се Мутри вън ". 

" В рамките на година хората ще почувстват, даже ще могат да видят разликата. Диктаторчето Борисов не е на власт от няколко седмици, а към този момент се усеща полъхът на свободата. Следващото лято всички ще дишаме по-спокойно, тъй като ГЕРБ към този момент няма по какъв начин да се върнат в никакъв случай, а към година е нужна, с цел да стане България доста по-добро място за живот ", съобщи юристът. И внесе конкретизиране:

" Всичко това обаче ще се случи при изискване, че новият кабинет се погрижи да спре поголовните обири и направи належащата правосъдна промяна. Оттам нещата полека-лека ще си дойдат по местата ".

Лидерът на траялите над 100 дни всеобщи митинги против кабинета на Борисов, основния прокурор Гешев и паралелната страна на Пеевски и Доган правист бе безапелационен, че Иван Гешев би трябвало да бъде махнат от поста на основен прокурор.

" Прокуратурата у нас от над 30 години е зло. И то голямо, генериращо след себе си куп беди. Това в мандатите на Цацаров и Гешев стигна до неуместни равнища и е незабавно сегашният недостижим основен прокурор да си го получи. Трудно е, само че не и невероятно. Има механизми, с цел да бъде той свален. Трябва работещ Парламент и кабинет с воля за промени. Първо се смъква Висш съдебен съвет, след това правосъдният мин истър може да изиска преустановяване мандата на основния прокурор. Звучи, а е и комплицирано, само че отново споделям - изцяло постижимо. А и неотложно, тъй като прокуратурата е последният бастион на мафията. Без нея на Гешев и Борисов, акто и на преторианците им нарушители - могат да се повдигат обвинявания. Това е пътят - събаряне от постовете, покачване на обвинявания и след това в пандиза - при бай Ставри - там им е мястото на Борисов и Гешев. Това може да се реализира единствено с нова, работеща прокуратура. Но и вид без основна прокуратура не е за занемаряване. Главният прокурор да е един елементарен апаратчик, който да подписва единствено командировъчни - това също е допустимо, ще живеем и по този начин и няма да ние неприятно ".

" Настъпил е моментът хората да схванат, че им се поставя да употребяват богатствата на страната, на която заплащат налози. Не може единствено Бойко и неговата клика да употребява самолети, вертолети, лечебни заведения, а елементарните хора - кучета ги яли ", разпалено обясни вижданията си Хаджигенов. 

Той призна, че в актуалното служебно държавно управление трима министри му вършат най-силно усещане. " Финансовото министерство, това на стопанската система и Министерство на вътрешните работи на Рашков бих ги поставил и в бъдещия кабинет, който ще се сформира скоро. Бъдете сигурни, че ГЕРБ повече няма да има опция да прави мафиотски кабинети. Проста математика - дали ще са първи или втори на изборите - това няма никакво значение. Причината е, че до тях никой не желае да се приближава. Дали Има Такъв Народ на Слави ще ги бие и ще е първа политическа мощ няма значение. Единственото значимо е, че купеният, корпоративен и изтръгнат със боязън избор няма да стигне на Бойко. ГЕРБ-лели също не са толкоз доста ".

Хаджигенов счита, че ново държавно управление след изборите е наложително да бъде формирано. Той обаче съобщи, че " Изправи се Мутри вън " няма да влизат в обединения с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. 

" Движение за права и свободи опитва да се еманципира, а Българска социалистическа партия - да оцелее. Нас обаче това не ни интересува. Правителство на трите партии на смяната - Изправи се Мутри вън , Демократична България и Има Такъв Народ е вид, само че не и в съглашателство с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Те могат да дадат поддръжка за подобен кабинет, тъй като нямат различен избор, само че не и да слагат условия ".

Темата за мълчанието на Слави Трифонов и появяването му във Facebook отверме-навреме също бе подхваната.

" Тактика на безмълвие и нищоправене е равна на котка в чувал. Концепцията „ всички носим зелени гащи “, щом по този начин е споделил суверенът, се разминава с концепцията за народна власт. И то фрапантно. Неоснователни са упреците му за дотацията, доколкото тя е значима. Без нея нещата отиват на основаване на зависимости, доколкото не е допустимо да правиш политика без доста пари. Е, ние го направихме, само че обстановката не е естествена. В естествена обстановка са нужни пари и те би трябвало да бъдат бели, транспарантни и отчетни пред контролните органи и пред данъкоплатците ".

Адвокатът даде да се разбере, че Пловдив доста му харесва и даже счита " да емигрира " под тепетата. " Чудесено е, само че може да се реализира доста повече, тъй като пловдивчани го заслужават. По природа те са свободни хора, със свободен дух. Това е градът на културата, на айляка. Най-важното, с цел да просперира освен Пловдив , а и други градове е да се заложи на децентрализацията. Няма по какъв начин велможи от жълтите павета да дефинират какъв брой пари да се пращат в обещано анселено място, което един път единствено е изкарало въпросните финанси, пратило ги е в София, а оттова връщат единствено дребна част. Опцията Пловдив , да вземем за пример, самичък да взема решение по какъв начин да харчи генерираните средства е сполучлив. Децентрализацията е изцяло допустима, в случай че желаеме страната да е развита освен в столицата.

За край той прикани: Отидете и гласувайте! Както в никакъв случай - гласовете ви са не просто мощ, а имат голямо значение за вас самите и за страната ни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР