Николай Бареков е роден на 16 октомври 1972 г. в

...
Николай Бареков е роден на 16 октомври 1972 г. в
Коментари Харесай

Бареков пред Lupa.bg: Иван Тотев вдига бизнеспарк за 200 млн. лева!

Николай Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в Пловдив. Завършва българска лингвистика, специализира тв публицистика. Цели 9 години е лице на утринния блок на Би Ти Ви, а рез 2013 година става изпълнителен шеф на ТВ7. През 2014-а напуща публицистиката и встъпва в политиката. Основател е на Политическа партия „ България без цензура”, която по-късно бе преименувана на Политическа партия „ Презареди България”. На евровота през 2014 година обединението, ръководена от партията, получи 250 000 гласа и излъчи двама евродепутати. Бареков бе и първият евродепутат в границите на предходния законодателен мандат на Екологичен потенциал с дипломатически задачи по целия свят.

- Г-н Бареков, новината, че Иван Тотев няма да се кандидатира за трети кметски мандат в Пловдив води до резонния въпрос дали вие няма да поискате да управлявате родния си град?

- Много надалеч съм от това решение. Взел съм си отпуск от дейната политика до Нова година. Обръщам внимание главно на децата си, за пръв път от 5 години заставам два месеца в България, без да я напущам. Август и септември ще обиколя местата, за които работих интензивно в Европейския парламент.

- За кои места иде тирада?

- Африка, далечна Азия, Латинска Америка, ще направя един тур за аплодисменти при всички мои другари – министър-председатели, президенти, ще стигна, евентуално, чак до Демократична република Тимор-Леще в Югоизточна Азия. Като цяло съм си дал дейна отмора.

- Какво стои зад отхвърли на Иван Тотев да се кандидатира за трети мандат? Кметът изясни, че няма партиен напън за това му решение...

- За мен стои неговият голям боязън от това, което стори за последните 8години като кмет. Той се опасява не просто от Бойко Борисов, тъй като имаше и такава интерпретация, и че е изгубил почва под краката си, откакто Цветан Цветанов загуби позициите си в ГЕРБ. Според мен той се опасява най-много от пловдивчани, които са много вбесени от неговото ръководство, споделям го като пловдивчанин. Аз, моите другари и родственици сме гневни от положението на града. Ще го кажа пред вашия уебсайт, който е доста четен в цяла България – Иван Тотев съумя да трансформира Пловдив в селяния.

Най-истинският град у нас, който постоянно се е гордеел със своята просвета, се трансформира в едно село при ръководството на Тотев и неговата майка. Както всички знаем, последните 8 години бе под властта на майка му Роза. Неслучайно прякорът, който пловдивчани му лепнаха, е „ Мамин Ваньо”.

- Този фасон на властване не плаче ли за сигнал до способените служби?

- Именно, в този момент ще ви издам и една вест – с моя екип адвокати подготвихме сериозен сигнал, който през днешния ден ще депозираме до последната инстанция в страната – етичната комисия на ГЕРБ. Казвам го не без подигравка, тъй като всички тези неща, които на следващия ден ще представим пред ръководещата партия, сме ги пускали като сигнали и до държавното обвиняване. Истината е, че градската прокуратура под тепетата е в цялостна симбиоза с локалната власт и осъществяваше прокурорски чадър.

- В сигнала има ли съответни образци за недобросъвестно ръководство?

- Десетки образци! Описана е цялата финансова скица, наречена „ Фирмата на мама Роза”, това е неговата майка. Разкриваме невъобразимото замогване на Иван Тотев и неговата фамилия. Забележете, кметът освен е паралия самичък по себе си, само че и цялата му фамилия са такива, той работи през роднините си, това е неговата маска.

- Пловдив е фамилният бизнес на Иван Тотев?

- Точно по този начин, това е истината, бизнесът се назовава „ Фирмата на мама Роза” – вътре са конгломерат от хотели, става дума за големи вложения. Последната инвестиция, която ще прави Тотев, напускайки кметския пост, е застрояването на някогашния цех „ Каменица”. Неговият брат – Георги, дружно с по този начин да се каже неговия прислужник, тъй като кметът си има и прислужник – Спартак Лъвов се назовава, забележете какво име. Та този човек, прочут и като Спартак Николов, тъй като се споделя Спартак Лъвов Николов, е началник на ВиК-Пловдив, която е неговата официална служба.

- Формална? А каква е действителната?

- Реално Спартак Лъвов работи като част от бизнес схемите на брата на Иван Тотев. Двамата дружно получиха парцела на някогашния цех за производството на бира „ Каменица”, това е все едно да си купих кв. „ Хладилника” в София. Този план за бизнеспарк ние оценяваме на над 200 млн. лв. – застроен и продаден с офиси и жилища в самия център на Пловдив. Така че ще внесем този сигнал до етичната комисия на ГЕРБ, персонално съм разговарял с премиера Бойко Борисов по тематиката и съм го предизвестил, че разчитаме на ръководещата партия да си свърши работата.

Ще се обосновавам – не ГЕРБ не може просто ей по този начин да се раздели с Тотев. Той самият изяснява, че щял да остане в партията и да кадрува в Пловдив. Това е неуместно, тъй като той желае да сложи собствен човек за градоначалник, който да замете следите му. В тази обстановка ГЕРБ имат единствено един избор – да прегледат нашия сигнал, който е доста сериозен и изчерпателен, става дума за десетки обстоятелства за невъобразимото замогване на Тотев, всичко е разказано. Ще бъде даден и до всички медии.

- Издайте още малко от описаните в сигнала финансови измами?

- Разбира се, вътре са разкрити далаверите за зоопарка, за електронната система за градския превоз, разказана е аферата за колодрума, аферата с парите, отпуснати за самодейността „ Пловдив – европейска столица на културата”, който бяха безусловно загробени. Вътре е разказан и хотелът на Иван Тотев, от който стартира всичко.

Това понастоящем е най-големият хотел в Южна България. Този хотел може би да е легален, само че е аморален, тъй като завоюва пари за вложения след хиляди семинари, проведени от Цветан Цветанов, на министерства и общини от цяла България. Нали разбирате, че това е безусловно следен бизнес. Това не е хотел, който работи по частните правила, а място, в което страната и общините са донор.

- Как Иван Тотев пробива в този бизнес в случай, че Пловдив е градът на Георги Гергов и Ветко Арабаджиев?

- Това е неуместното, нашият град е прочут с огромните си хотелиери – упоменатите Гергов и Арабаджиев. Да, обаче техните хотели стоят празни, а този на Тотев е цялостен. Не съм се загрижил за бизнеса на Георги Гергов и на Ветко Арабаджиев, само че хотелът на кмета се развива отвън пазарните правила.

Добавям и още един сигнал, който е доста яростен – за къщата на мама Роза и на Иван Тотев. Тя е издигната от една известна строителна компания с заем от.... самата строителна компания. Дружеството е един от главните строители в Пловдив, в този момент ще гради и стадион „ Ботев”, което не е неприятно, тъй като това е частна инвестиция.

- Намирисва на спекулация...

- На яка спекулация. Искам да кажа, че ГЕРБ имат сериозен проблем в Пловдив и би трябвало да спомагат господин Тотев да бъде предаден на прокуратурата, да има цялостна проверка на неговото имущество, да се намеси КПКОНПИ. Използвам случая да кажа на номинирания за основен прокурор Иван Гешев, който удари пловдивските олигарси, че Пловдив се подреди с един олигарх, по-голям от Арабаджиев и Банев.

Бизнесът на Иван Тотев сега е по-голям от на Ветко и е също толкоз абсурден, по този начин да го кажем. Смятам, че господин Борисов, в случай че желае да има кмет на Пловдив, би трябвало не просто да се разграничи от Тотев, знаете, че последните 2 години министър председателят заобикаля обществена връзка с градоначалника. Сега ще ви издам една дребна загадка – в края на май и началото на юни, когато Пловдив беше наводнен, Бойко Борисов 2 дни е издирвал Иван Тотев по телефона, безрезултатно.

- Тогава градоначалникът се скри от медиите.

- Това, че не го откриха медиите и ние, пловдивчани, добре, само че да не вдигне телефона на индивида, с помощта на който е кмет два мандата... Затова приканвам Бойко Борисов да не се тормози, а да ни помогне, да застане дружно с нас в една редица, да бъдем дружно в един тим и да призовем прокуратурата да си свърши работата още преди изборите.

Понеже ме попитахте дали ще вземам участие на изборите – да, като гласоподавател. Още една вест ще ви кажа – моята пловдивска група, част от партия „ Презареди България” и част от нашия неправителствен бранш, ще напишем стратегия за ръководство на Пловдив, която ще депозираме през септември, с цел да се прегледа от всички пловдивчани. Който кмет реши, че нашата стратегия му е забавна, сме подготвени да му я предоставим.

- Какво ще е главното искане в тази стратегия?

- Първата точка от нея ще е съществена проверка на ръководството за последните 12 години.

- Т.е., последните три кметски мандата?

- Именно, фундаментална проверка, в това число и мандатът на господин Славчо Атанасов, когато Иван Тотев беше регионален шеф. Ще призовем спечелилия кмет да извърши проверката дружно със Специализираната прокуратура, с цел да бъде транспарантна инспекцията.

Последно желая да кажа, че се надявам пловдивчани да изберат заслужен човек за кмет, а не остарели претоплени манджи. Всички претенденти, които сега загряват на пистата, към този момент сме ги видели какво могат.

- В това число и Славчо Атанасов, който бе номиниран за кмет от Вътрешна македонска революционна организация.

- Ние познаваме неговия потенциал и капацитет. Въобще не считам, че партията на Красимир Каракачанов може да ръководи огромен град като Пловдив, тъй като си спомняте, че първия път се издъни крепко. Останалите претенденти, без да им загатвам имената, 10 години бяха прислужници на ГЕРБ и на Иван Тотев в Общинския съвет. Хайде тези партии, които са слугинаж, да не се вършат на опция пред пловдивчани.

Не желая никого да обидя, само че всички партии в Общинския съвет сега до една – и леви, и десни, и центристки, са част от слугинажа на Иван Тотев, даже не на ГЕРБ, а на неговото еднолично ръководство. Ако желаеме Пловдив да се развива, би трябвало да намерим човек, който да е от града, да не е 20-годишен, без да наскърбявам младежите, само че би трябвало да е човек с опит. Видяхте, първата работа на господин Тотев беше като регионален шеф, втората като кмет! Това е несериозно, човек би трябвало да има опит, преди да се заеме с ръководство.

От друга страна би трябвало да е пловдивчанин, прочут отвън рамките на града, т.е., да има престиж в София, в Европа, тъй като този човек ще би трябвало да търси вложения за града, да го развива като конкуренция на София, не да бъде неин придатък. До момента Пловдив се управляваше от софиянци.

- Кой постави Иван Тотев за кмет?

- Цветан Цветанов. Последните 8 години нашият град се управляваше от Цветан Цветанов посредством Иван Тотев и майка му Роза Тотева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР