Николай Банев, от следствения арест, предпочете да разпространи писмото си,

...
Николай Банев, от следствения арест, предпочете да разпространи писмото си,
Коментари Харесай

Николай Банев използва Клъстер за свободно слово, медии и журналистика като гарант

Николай Банев, от следствения арест, избра да популяризира писмото си, уличаващо в неистини прокурор Гешев, посредством Клъстер за свободно слово, медии и публицистика, като поръчител, че ще е предоставено във всяка медия.
Клъстър за свободно слово, медии и публицистика ви дава ръкописа на Николай Банев, изпълнявайки уговорката си и спазвайки правилото за отразяване на всички гледни точки, което е пиедестал на свободата на словото, медиите и публицистиката. Ето какво се споделя буквално в него:

Писмо до всички медии, до господин Антон Хекимян,
Отразили лъжите на Иван Гешев до българските медии, отразили лъжите на Иван Гешев

Спорна и изпълнена с истини 2019–та година поисквам на всички почтени и безпристрастни публицисти от Следствения арест!

В предаването на господин Хекимян по БТВ от 07.01.2019 година, господин Гешев – Ръководител на Специализираната прокуратура на Република България за следващ път дезинформира публичното мнение, употребявайки служебното си състояние в развой на досъдебно произвеждане. Нещо, повече, от ефира на БТВ, а след това през целия ден, от ефира на всички огромни малките екрани, непредубедените фенове чули от устата на високопоставения обвинител серия от неистини.
Ето моя коментар на всяка от лъжите, публикувани необятно и неведнъж от българските медии.

Първа неистина от две елементи:
1. Г-н Гешев излъга, че френските управляващи са издирвали дълго Николай и Евгения Баневи и че Френския съд е решил тяхната виновност и ги е екстрадирал в България.

- Фактите:
В процеса на възбуденото досъдебно произвеждане никой и по никакъв мотив не е търсил Николай и Евгения Баневи. Нещо повече. На 24.10.2018 година чиновник от бранш „ Задържане “ на ГДНП беседва с Николай Банев, като научава от него, че сем. Баневи с трите си деца, ще летят за София на 26.10.2018 година и свързва юрист на сем. Баневи със следователка при Следствен отдел към окръжна прокуратура – СП по досъдебното произвеждане. Следователката дефинира час за разпит на 29.10.2018 година – 11:00 ч., като за този час са известени Н. И Е. Баневи от адв. Милко Пенчев, провел диалога на 24.10.2018 година На 26.10.2018 година сем. Баневи, чекирайки се на летището в Ница за полета до София, с билети закупени три седмици по–рано, е арестувано от Френската полиция с Постановление на Специализираната прокуратура, забележете, от 23.10.2018 година

Т.е.:
а) Специализираната прокуратура три седмици по–рано е знаела точния ден и час на идването на Н. и Е. Баневи на летище София. Въпреки всичко, на 23.10. издава Европейска заповед за арест.
б) Само ден по-късно е извършен диалог сред длъжностни лица по досъдебното произвеждане и юрист на сем. Баневи, само че Европейската заповед за арест не е анулирана.

- След унижаващото арестуване на летището в Ница на Н. и Е. Баневи, пред трите им малолетни деца, оставени сами на летището, френските управляващи са предизвестени, че ще получат спомагателна информация от Спец. Прокуратура и постановяват задържане в разнообразни френски затвори на Н. и Е. Баневи.

- Второто разпореждане, пристигнало по–късно във Франция издадено от Спец. прокуратура на 02.11.2018 година притегля, като обвинени към този момент трима души – Организирана незаконна група в състав Николай Банев, неговата брачна половинка и неговата майка.

Забележете, уважаеми публицисти,
С невероятни темпове (за интервала 24.10. – 01.11.2018 г.), потресаващи разкрития и разбори Специализираната прокуратура съумява да разкрие закононарушения, различаващи се в границите на една работна седмица, „ със скромните “ един милиард и двеста милиона лв..

Срамна и недостойна операция,
Шокираща френското правораздаване и принудила го след трикратно искане на спомагателни уточнения от българското обвиняване да реши, че този „ извънредно „ тежък “„ случай не е от неговата компетентност. Без каквото и да е разглеждане всъщност, изпълнявайки само настояванията на българското обвиняване, френският съд взема решение Н. и Е. Баневи да бъдат предадени на органите на българското правораздаване, с право решението на съда в „ Ex en provence” да бъде обжалвано в касационния съд в Париж. Н. и Е. Баневи, най–после запознавайки се съвсем месец по–късно с неуместните обвинявания на Спец. прокуратура на Р. България, не апелират това решение, с цел да се върнат час по–скоро в България и да потвърдят своята непорочност.

Втора неистина:
По време на изявлението с господин Хекимян шефът на Специализираната прокуратура се изяви като обществен служащ и оправда нечовешките условия, в които са хвърлени упрекнатите Н. и Е. Баневи с сходните условия, в които живеят българските пенсионери. Забравяйки, че бидейки интервюиран като заинтригувано лице, господин Гешев си разрешава внушения, целящи манипулиране на българската общност. Вменявайки на обществено морални вини в процеса на досъдебното произвеждане на упрекнатите за финансови закононарушения и при техен безсрамен арест в условия, близки до каторгите от осемнайсти век.
Вдъхновен от журналистическия интерес, господин Гешев продължи да сътворява нови неистини в нови изявленията на 07.01.2019 година

Трета неистина:
Както дяволът чете Евангелието, по този начин и господин Гешев е чел записите от планове мобилен телефон в килията на Н.Банев. Апропо, той не беше открит в кутия за сок (тук евентуално господин Гешев е бил измамен от други, привикнали към неистини негови колеги), а зареждайки се от тв приемника на 12 волта – горделивост на Министерството на правораздаването, като изключително хуманна, високотехнологична облага в Следствените арести.
Но да не издребнявам. Вероятно обстоятелството, че за последните осем дни съумял да се изкъпя един – единствен път евентуално ми идва в повечко. А и против мен са матовите, извънредно непрозрачни, мръсни прозорци, от които светлината се мъчи да пробие до листите ми през мухъла и още по–ужасната нечистотия на обграденото от решетки пространство сред тях и химикала ми.
Но да се върна към третата неистина на господин Гешев. Никога не съм желал политическо леговище от съветските лобисти, съгласно зам.-главния прокурор. Точно противоположното. Моите другари от Русия, за разлика от смълчаните ми другари в България, предложиха Евгения и децата ни да получат политическо леговище, човешки условия за живот и учебно заведение, където да се учат децата. Същите деца, които не са прегърнали родителите си към този момент седемдесет и четири дни.

Четвърта неистина:
Г-н Гешев, макар че би трябвало да има цялата същинска информация, продължава да твърди, че по сметки в Швейцария Николай Банев има към един милиард лв.. Ако не разполага с точна информация, господин Гешев да си признае, до момента в който е време. Поверената му институция постоянно употребява неточна и ненадеждна информация. Може да се оправдае с „ недоброжелателни “ сътрудници. Но в случай че е осведомен, че тази фантастична сума в никакъв случай не се е появявала, в никакъв случай не е била ръководена от Николай Банев – ще си подаде ли обществено оставката?

Няма, дами и господа публицисти.

Дебелоочието и дебеловратието са еманацията на множеството управляващи. Оставям последващите мнения на вас, драги публицисти.

Със здраве от надълбоко заболелият следствен арест, респективно еманация на боледуващото ни общество!

08.01.2019 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР