Николай Банев остава за постоянно в ареста, защото все още

...
Николай Банев остава за постоянно в ареста, защото все още
Коментари Харесай

Николай Банев остава за постоянно в ареста

Николай Банев остава за непрекъснато в ареста, тъй като към момента има заплаха да се укрие и да извърши закононарушение, в случай че е на независимост, а най-тежката мярка за неотклонение не пречи той да получава съответно лекуване в болница.
Това реши дефинитивно състав на Апелативния профилиран углавен съд (АСНС) с ръководител Красимира Костова и докладчик Магдалена Лазарова. Преди две седмици спецсъдът за следващ път отхвърли да пусне Банев даже и под домакински арест, с цел да може да лекува туморно образувание.
Защитата на предприемача апелира определението, като подчертава на продължаващото над една година задържане и здравословното му положение, а прокуратурата не е възразила, заяви lex.bg.
Апелативните съдии обаче споделят извода на арбитър Красимир Комсалов, който се базира и на умозаключение на здравна експертиза, съгласно което въпросното образувание е доброкачествено и предстои на премахване, което обаче не постанова смяна на мярката за неотклонение.
За да не пуснат Банев от ареста, съдиите напомнят, че е бил търсен и арестуван във Франция, че в ареста е водил диалози с чужденци и търсил подпомагане за леговище в Русия, като акцентират и финансовите му благоприятни условия, които разрешават да се укрие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР