Николай Банев остава за постоянно в ареста, защото все още

...
Николай Банев остава за постоянно в ареста, защото все още
Коментари Харесай

Съдът окончателно отхвърли молбата на Николай Банев да излезе от ареста

Николай Банев остава за непрекъснато в ареста, тъй като към момента има заплаха да се укрие и да извърши закононарушение, в случай че е на независимост, а най-тежката мярка за неотклонение не пречи той да получава съответно лекуване в болница.

Решението на Апелативния профилиран углавен съд (АСНС) е дефинитивно, заяви lex.bg. Банев изиска от магистратите да излезе от ареста с по-лека мярка за неотклонение, с цел да може да се лекува от тежко заболяване. Банев е под стража повече от година, а делото против него, брачната половинка му Евгения и майка му Мария стартира преди две седмици.

Заключението на експертиза демонстрира, че туморното заболяване, от което страда Банев, е доброкачествено и може да бъде отстранено. Заради това правосъдният състав е решил, че няма потребност от смяна на мярката.

Магистратите показват, че Николай Банев е бил търсен и арестуван във Франция, и напомнят, че е държал в килията си мобилен телефон, с който е водил диалози с чужденци, като е търсил благоприятни условия за леговище в Русия.

В претекстовете си съдът показва още веднъж и че фамилията разполага с финансови благоприятни условия, които би могло да употребява, с цел да се укрие. Очаква се процесът да бъде нескончаем, защото би трябвало да бъдат разпитани очевидци, да се изслушат експертизи, а делото се състои от 242 тома материали и други 9 класифицирани.

Николай и Евгения Баневи бяха екстрадирани в България след няколко седмици престой във Франция, където бях арестувани на летището. Евгения Банева е на независимост против " подписка " по здравословни аргументи.

Семейство Баневи са упрекнати, че са изпрали над 1 милиарда лв. и присвоили общо 84 682 896 лв. от " Полимери ", " Елма " АД, " Химически цех Панайот Волов " АД и " Топлофикация Казанлък " АД. Те са подсъдими и за укрити налози за над 4,3 млн. лв. - отговорности към Национална агенция за приходите на " Полимери ", " Елма " и " Партнърс комерс ". Според прокуратурата закононарушенията са вършени от незаконна група, в която е взела участие и майката на Банев – Мария.

В края на ноември Апелативният съд в Бургас запорира имущество на фамилията на обща стойност 141.8 млн. лева Целта е да бъде гарантиран предстоящ иск на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) по отношение на повдигнати им обвинявания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР