Николай Банев остава в ареста, това реши Апелативният спецсъд, който

...
Николай Банев остава в ареста, това реши Апелативният спецсъд, който
Коментари Харесай

Николай Банев остава в ареста

Николай Банев остава в ареста, това реши Апелативният спецсъд, който заседава по тъжба на предприемача, с която искаше да му бъде изменена мярката за неоткленение и да бъде пуснат от ареста.
Апелативният съд удостовери определението на първата инстанция със същите претекстове, като уточни, че има заплаха Банев да се укрие или да извърши ново закононарушение, както и задоволително данни да се направи обосновано съмнение, че той е създател на закононарушенията, за които е упрекнат.
Съдът взе решението, откакто по време на съвещанието стана ясно, че са събрани нови доказателства има разпитани нови очевидци.
Освен това са направени две експертизи, които съгласно обвиняването потвърждават ролята му в проведена незаконна група, метода на източване на предприятията, както и за нелегално потребление на парични средства от Банев.
Твърденията на отбраната за неприятно здравословно положение на обвинения не бяха признати, защото не били подкрепени с документи.
Адвокат Христо Ботев разгласи, че съпругатата на Николой Банев - Евгения Банева, ще започва акцията си за евроизборите през идната седмица. Ако не ѝ бъдат обезпечени интернет и опция за срещи с гласоподаватели, ще се изиска изменение на мярката за неотклонение.
Припомняме, че фамилията предприемачи Николай и Евгения Баневи бяха предадени от френските управляващи на проверяващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 година
Те са в ареста по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни и длъжностни закононарушения и пране на пари.
Майката на предприемача Мария Банева също се снабди в обвиняване. 77-годишната жена ще дава отговор за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения, заграбване и пране на пари. Мария Банева остана на независимост против 10 хиляди лв. гаранция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР