Николай Банев е поискал отново да бъде освободен от ареста,

...
Николай Банев е поискал отново да бъде освободен от ареста,
Коментари Харесай

Николай Банев иска да излезе от затвора заради коронавируса, засега не го пускат

Николай Банев е изискал още веднъж да бъде освободен от ареста, откакто беше оповестено изключителното състояние поради ковид в България.
Адвокатите поискали домакински арест за предприемача, който е зад решетките от 1 година и 4 месеца по дело за укриване на налози и пране на пари, написа в. " 24 часа ". Подсъдими с него са брачната половинка му Евгения и майка му Мария.
В понеделник, 16 март, Банев се е оплакал пред Спецсъда, че страда от алергии, имал нетърпимост към глутен. Нямало и кой да му донесе дезинфектант, защото от февруари не му разрешавали рандеву с близки и другари. Състав на съда с ръководител Красимир Комсалов обаче отказал да го пусне с претекста, че има заплаха на независимост да се укрие или да влияе на очевидци.
Защитата ще апелира пред Апелативния спецсъд, който би трябвало да се произнесе на закрито съвещание. Според юрист на Банев отводът за освобождение е предписан от противозаконен състав, защото един от правосъдните заседатели отсъствал и бил сменен с различен, който не е авариен. По закон правосъдният състав би трябвало да е неизменим от началото до край.
Баневи в началото бяха арестувани в Ница, след изгонването им в София ги прибраха в ареста на " Г. М. Димитров ", а преди началото на процеса Банев бе изместен в Софийския затвор. Досега той е сменил там най-малко 3 килии.
Делото за пране на пари трябваше да се гледа в сряда, само че поради епидемията е отсрочено за 29 април.
Още: " Още по-крути ограничения на Балканите поради ковид, ето по какъв начин се развива епидемията по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР