Николас Мадуро няма правомощията да скъсва дипломатическите отношения на Венецуела

...
Николас Мадуро няма правомощията да скъсва дипломатическите отношения на Венецуела
Коментари Харесай

Майк Помпейо: Мадуро няма правомощия да скъсва дипломатическите отношения със САЩ

Николас Мадуро няма пълномощията да скъсва дипломатическите връзки на Венецуела със Съединени американски щати, се споделя в изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, откакто Мадуро даде на американските дипломатически представители 72 часа да изоставен страната му, представено от Франс прес.

"САЩ не признават режима на Мадуро. Следователно Съединени американски щати не считат, че някогашният президент Николас Мадуро има законните пълномощия да скъсва дипломатическите връзки със Съединени американски щати или да афишира дипломатите ни за личност нон грата ", се споделя в изказването.

Мадуро разгласи разкъсване на дипломатическите връзки, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп призна опозиционния водач и ръководител на Народното събрание Хуан Гуайдо за и.д. президент на Венецуела.

Помпейо изрази удовлетворение, че Гуайдо е съобщил "на всички дипломатически задачи във Венецуела, че Венецуела има намерение да резервира дипломатическите си връзки с всички страни ".

Съединени американски щати ще водят връзките си с Венецуела "чрез държавното управление на и.д. президент Хуан Гуайдо, който предложения дипломатическата ни задача да остане във Венецуела ", съобщи Помпейо.

"Призоваваме армията и силите за сигурност на Венецуела да продължат да пазят благосъстоянието на всички венецуелски жители и на намиращите се във Венецуела американски и други задгранични жители. Съединени американски щати ще подхващат нужните ограничения да потърсят отговорност от всеки, който бе сложил в заплаха сигурността на нашата дипломатическа задача и чиновниците й ", съобщи Помпейо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР