Никола Цолов трябваше да направи своята първа визита в офиса

...
Никола Цолов трябваше да направи своята първа визита в офиса
Коментари Харесай

Никола Цолов с официално предупреждение и глоба след квалификацията в Бахрейн

Никола Цолов трябваше да направи своята първа аудиенция в офиса на стюардите във Формула 3, откакто не съблюдава директива на автобус шефа по време на квалификацията в Бахрейн по-рано през днешния ден.

Прегрешението на българина бе в това, че той влезе в пит лейна на поддържащите серии, които се намира сред завои 10 и 11 на пистата преди да е минал под карирания байрак в края на квалификацията. Това е в директно нарушаване на инструкцията на спортния шеф, чието предписание споделя, че единствено водачи, минали под карирания байрак могат да влизат в бокса на поддържащите Гран При на Бахрейн серии.
 Никола Цолов се класира 17-ти в първата си подготовка във Формула 3 Никола Цолов се класира 17-ти в първата си подготовка във Формула 3
Освен Цолов още шестима водачи нарушиха тази директива на автобус шефа Руй Маркес, в това число двамата му съотборници в АРТ Гран При Грегоар Соси и Кейлън Фредерик. И тримата бяха привикани при комисарите дружно, а пред тях те и представител на АРТ Гран При обясниха за какво се е стигнало до това нарушаване. 

Според казаното от водачите и тима техният проект е бил да създадат серия от три обиколки в края на квалификацията, две подготвителни и една летяща. При завършека на тази поредност от турове обаче е настъпило комплициране дали те са минали под карирания байрак, или не. Начело на групата бе Соси, който пресече финала почти 20 секунди преди приключването на времето, след което се насочи към поддържащия пит лейн. Заедно с него това направиха Цолов (втори в групата) и Фредерик (трети в групата). 

След излушването комисарите избраха да дадат публично предизвестие и на тримата и ги посъветваха в бъдеще да четат по-внимателно инструкциите на автобус шефа, защото те са доста значими за безопаснотта на всички. 

Освен формалното предизвестие след квалификацията Никола Цолов бе и санкциониран с 200 евро, защото бе превишил оптималното позволената скорост в бокса по време на сесията за място. Във Формула 3 ограничаването на скоростта е 60 км/ч, а българинът бе засечен с 61.7 км/ч.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР