Никола Тесла има над 300 патентовани изобретения и неизвестно колко,

...
Никола Тесла има над 300 патентовани изобретения и неизвестно колко,
Коментари Харесай

Защо Никола Тесла не докосвал жени, бил е обсебен от числата 3, 6 и 9 и дишал като шаман

Никола Тесла има над 300 патентовани изобретения и незнайно какъв брой, за които не е изискал патент. След гибелта му множеството от техническите му документи са безследно изчезнали, написа "Труд ".

Много от концепциите му са в основата на множеството модерни технологии – микровълновата печка, изменчивия ток, радиото и малкия екран, електрическия мотор, неоновата и флуоресцентната светлина, радарът и ядрено-магнитния резонанс.
За някои Никола Тесла е най-големият талант в историята на човечеството. Какво бихте споделили, в случай че разберете, че Тесла е получавал сигнали от Космоса, виждал е несъществуващи пламъци във въздуха, получавал е телепатични послания от бяла гълъбица и самичък, на 11-годишна възраст е разкрил йогистките дихателни техники пранаяма, посредством които изпадал в положение на променено схващане?



Виждал е във въображението си изобретенията си до последната детайлност и е знаел, че ще работят, без да има потребност да ги конструира действително. Гениалният откривател не е викал духове, не е търсил помощта на астролози, екстрасенси и врачки. Като човек на науката той е вярвал в елементарните чудеса – телепатия, видения, връзки с висшите светове.

Странностите на Никола Тесла са общоизвестни: той се страхувал от пръстени и кръгли женски декорации, избягвал изобщо да поддържа връзка с дамите, защото считал че това, че безбрачието е изискване за работата му и бил захласнат от числата 3, 6 и 9, като даже обикалял всяка постройка три пъти, преди да влезе в нея. Въпросът е, че тези „ лудости” имат основа и пояснение, когато се опитаме да ги разтълкуваме от езотерична позиция.

Числата 3, 6 и 9

„ Ако можехте да разберете великолепието на числата три, шест и девет, щяхте да имате ключа към Вселената!” Това са негови думи, казани пред публицисти на една от прословутите конференции, които свиквал на всеки собствен рожден ден.

В нумерологията 3, 6, 9 са директно свързани с модела и формата на Сътворението, както физически, по този начин и енергийно. Числото три играе значима роля в историята на античните цивилизации, култури, религии, нематериалност и даже науката.

То значи триединство, основаване на основите на космоса. Числото шест е неговата двойна стойност: два пъти по-мощна. 9 съставлява цялото, духът, (3 + 6), съвършеното число, цялата ни проявена галактика. 369 е наречено Ангелското число, а 3, 6 и 9 – Триадата на съзиданието и любовта.

Въпросът е там, че сборът на тези цифри постоянно опира до деветката: 6+3=9, 6+3+9=18, 1+8=9. Сборовете на числата от диаметрите на Луната, Земята и Слънцето в благи се свеждат до 9. Луната – 2 160 благи (2+1+6+0=9), Земята – 7 920 благи (7+9+2=18, 1+8=9) и на Слънцето – 864 000 благи (8+6+4=18, 1+8=9).

Според духовния преподавател Петър Дънов тройката е число на изкуплението, третото лице на Божеството, съдържащо в себе си трите велики добродетели – любовта, мъдростта и истината или знанието, живота и свободата.

Тройката е производителната мощ в природата. Шестицата съдържа закона на еволюцията, който демонстрира отношението на индивида към животните и указва, че би трябвало да сме милостиви към всички същества. „ Съзнанието на индивида да стане жива душа пристигна в шестия ден – споделя Дънов. – В шестия ден стана и поляризирането мъж-жена.”

Девет е цифрата на възвишеното, на всички възвишени духове, които са страдали и дохождали тук, на земята, да работят. Числото 9 е един приключен резултат, един възвишен цикъл. Деветката, това е човечеството. Числото 9 е в триизмерния свят съединяване на физическия, духовния и божествения живот в едно.

Полово самоограничение

Тесла вярвал, че прозренията, които получавал за своите изобретения, идват не от този свят. Той считал, че най-важното изискване да продължава да получава известията от космоса, е цялостното полово самоограничение.

Идеята за въздържанието и прехвърлянето на половата сила в креативна или по този начин наречената сублимация, е доразвита от дъщерята на Зигмунд Фройд – Ана, тъй че убежденията на Никола не идват по тази линия.

Самият Фройд е роден в една и съща година с Тесла – 1856-а. Двамата идват на бял свят от един завършек на света с разлика от малко повече от месец: Фройд е роден на 6 май, а Тесла се появил тъкмо в среднощ сред 9 и 10 юли. Родните им градове Прибор в Чехия (Фройд) и Смилян в Хърватия (Тесла) са на 831 км. един от различен. Но това е единствената връзка сред двамата.

В Будизма се счита, че безбрачието е едно от изискванията за реализиране на прояснение. Не е известно дали Тесла е бил повлиян от източните учения. Напълно допустимо е самичък да е достигнал до своите убеждения.

Проблемът е, че Тесла освен странял от контакти с дами. Той обожавал гълъбите и в частност една бяла гълъбица със сиво по крайчетата на крилете. Смятал, че двамата с гълъбицата са влюбени и тя ще го откри, където и да се намира и ще дохвъри при него. След гибелта на птицата страдал неимоверно и твърдял, че с нея е починала и любовта му.

Като се изключат приятелите му, гълъбите, в Съединени американски щати Тесла живеел аскетично и на моменти много саможиво. Той обаче се сприятелил с огромния американски присмехулник Марк Твен. Двамата си харесват освен по възприятие за комизъм и разсъдък. Те имат общ интерес към окултното. И с часове разискват такива тематики.

В детството

Не бива да се пропуща фактът, че Никола Тесла е наследник на духовник, а изобретателят в дома им била майка му Джука Мандич. Първото си мистично преживяване Никола Тесла получил едвам 7-годишен, откакто станал очевидец на гибелта на по-големия си брат Данило. През 1863 година 12-годишният Дане пада от коня и умира.

От този ден Никола стартира да вижда във въздуха пламтящи огнени езици. Успява да овладее виденията, само че в по-късните му години те още веднъж го връхлитат.

Шаманско дишане

На 12-годишна възраст Тесла открива шаманското дишане.

Младият Никола открил, че дълбокото ритмично дишане води до странна реакция, при която получава видения. Тези техники са познати на окултистите. Използват се в шаманизма и в йогистките дихателни извършения пранаяма. При дишането се променя химичният баланс на тялото и мозъкът реагира с мистични преживявания – същите, които се целят в шаманизма и напредналите йогистки дихателни техники.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР