Никола Стърджън заяви, че иска втори референдум за независимост на

...
Никола Стърджън заяви, че иска втори референдум за независимост на
Коментари Харесай

Никола Стърджън иска втори референдум за независимост на Шотландия

Никола Стърджън съобщи, че желае втори референдум за самостоятелност на Шотландия да се организира до 2021 година, в случай че Обединеното кралство излезе от Европейски Съюз. Първият министър на Шотландия разгласи в Народното събрание в Единбург, че ще внесе нужното законодателство за осъществяване на референдум.

Никола Стърджън напомни, че нейната ръководеща Шотландска национална партия е била определена с мандат за нов референдум, за което има болшинство и в Народното събрание. Тя посочи, че е значимо да се научат уроците от Брекзит. Стърджън добави, че да се бърза с провеждането на втори референдум за самостоятелност не е в полза на Шотландия, само че гласуването би трябвало да стане в границите на настоящия парламентарен мандат, което ще рече до май 2021 година

Необходимото законодателство за референдума ще бъде импортирано за утвърждение в Народното събрание до края на тази година. Стърджън сподели, че шотландското държавно управление не се нуждае от утвърждението на английското държавно управление за това законодателство. То се нуждае от утвърждението на Обединеното кралство за осъществяване на референдума, без да има подозрения за неговата легитимност, посочи Стърджън.

Първият министър на Шотландия добави, че английското държавно управление сега няма да разреши втори референдум за самостоятелност, само че то може да не остане още дълго на власт.

Под натиска на Шотландия английското държавно управление ще се съгласи с втори референдум за самостоятелност на Шотландия, означи Никола Стърджън. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР