Никола Шмит от Люксембург, кандидатът за еврокомисар по въпросите на

...
Никола Шмит от Люксембург, кандидатът за еврокомисар по въпросите на
Коментари Харесай

Бъдещият комисар за заетостта отхвърли европейската минимална заплата

Никола Шмит от Люксембург, претендентът за еврокомисар по въпросите на заетостта, разгласи, че ще работи за използване на стандартите, които да заличат разликите в приходите в Европейски Съюз.

На чуването си пред евродепутатите обаче той добави, че не може минималната заплата да е идентична на всички места в блока, съобщи " Асошиейтед прес ". Шмит изясни, че " по никакъв метод " не възнамерява това.

Европейската минимална заплата бе измежду обещанията на бъдещия ръководител на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен пред Европарламента в средата на юли.

Според Евростат 22 от 28 страни в Европейски Съюз имат минимална заплата към януари 2019 година - от тази на България (286 евро) до Люксембург (2071 евро). В множеството източноевропейски страни минималната заплата е приблизително над 600 евро, а в северозападните - над 1400, прецизира АП.

Заради другите стопански профили на страните би било мъчно изравняването, само че би трябвало да се работи за " конвергенция " и за рамка за " най-малък приход ", която би била потребна в битката със обществения дъмпинг, изясни Шмит.

За него детската беднотия е " най-лошото нещо ", защото унищожава " бъдещето на тези хора ". " Ако си оскъдно дете, това постоянно значи, че ще бъдеш безпаричен възрастен. Ужасно е за обособения човек, само че е извънредно и за обществото. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новата Еврокомисия (505)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР