Никола Niku Гяуров е едно от най-популярните български имена в

...
Никола Niku Гяуров е едно от най-популярните български имена в
Коментари Харесай

Един от най-популярните БГ стриймъри: Скоро ще се случи нещо голямо за родния гейминг

Никола " Niku " Гяуров е едно от най-популярните български имена в гейминга. 29-годишният стриймър съобщи пред Sportal.bg , че се чака скоро да се случи нещо огромно за родната сцена, като добави, че България има капацитет да стане страхотна гейминг дестинация.

- Здравей, ти си измежду известните стриймъри в България. Разкажи ни какво съставлява това и има ли доста хора, които следят твоите лайфове?
- Привет! Да бъдеш стриймър към този момент е специалност и в България. Повечето от вас гледат YouTube, където разнообразни хора вършат видеа и ги качват, като разликата тук е, че ние стриймърите вършим всичко онлайн. Да бъдеш стриймър е много сложно, изключително, в случай че те гледат повече хора, тъй като би трябвало да бъдеш както образец за подражателство, по този начин и преподавател, другар и в доста огромна част от времето аниматор. Българските стриймове не се радват на огромна гледаемост, само че мен персонално ме гледат по приблизително 250 индивида, само че занапред каналът ми се развива. Имам извънредно вярна аудитория, в която участват доста интелигентни момчета и девойки, които повдигат духа ми и поддържат мотивацията ми, с цел да върша това, което обичам.
View this post on Instagram
Had a great gaming session tonight....... #gamer #streamer #csgo #esea #skill #beard #blackandwhite #player #haircut #gaming

A post shared by Niku (@officialniku) on Apr 30, 2019 at 5:04pm PDT

- Може ли човек с сходна специалност да живее единствено от стрийминг?
- Естествено, че може. Вече има българи, които го вършат, само че те се занимават с това от доста дълги години и изцяло справедливо се изхранват единствено от стрийминг. На запад тази специалност е много развита и има хиляди, които работят като стриймъри.

- Известен си най-много в Counter-Strike средите. Разкажи ни повече за CS:GO сцената?
- Counter-Strike сцената е моят дом от доста години. Започнах да играя през далечната 2002-ра година, като прекосих през множеството версии на франчайза и стигнах до CS:GO, която първоначално беше ужасна за игра, само че сега е много уравновесена и приятна, като изключим хакерите. От въпроса ти не се схваща дали приказваме за световната, или за българската CS:GO сцена, само че като цяло това е едно от най-гледаните еспорт заглавия в света, а най-хубавото е, че напоследък започваме да изкарваме от ден на ден български гении, което е прелестно. Дълго време на българската сцена липсваше работна нравственос и множеството младоци си мислеха, че просто би трябвало да седят и да играят дълги часове, с цел да станат експерти, което не е по този начин. Да бъдеш експерт е извънредно натоварващо, тъй като всекидневието ти включва поредност от неща, като стартираме от гледане на демота на съперници, до гледане на демота на по-големи тимове, прекосяваме през тренировки, които са строго самостоятелни и след това имате и отборни занимания, да не приказваме, че от време на време се постанова да изиграете и формален мач. Както споделих - извънредно уморително е, повярвайте ми. Може да не е обичаен спорт, само че най-после на деня се чувствате смачкани. В последно време започваме да следим от ден на ден български тимове, като SKADE и FATE, които се изкачват бързо в международната ранглиста и играят против едни от най-хубавите тимове в света в разнообразни шампионати, което е голям плюс за сцената ни.
 Поредното огромно име в Counter-Strike със мощни думи пред Sportal.bg: В България има големи гении - Имал ли си упоритости да станеш професионален състезател?
- Аз играех доста интензивно от 2007 до 2010 година, само че за жал единственият метод да успееш тогава и да намериш положителни играчи за тим е да живееш в някой от по-големите градове, като София, Пловдив и Бургас. Имахме страшни гении по това време, като аз даже не можех да се съпоставям с тях, само че имах предпочитание да си усъвършенствам играта. Имах мотивацията и гения, само че бях към момента дребен и нямах приходи, което ме ограничи много. Нямах добър компютър, играта вървеше извънредно, само че въпреки всичко се борих да стана по-добър и да ме виждат. Участвал съм в много шампионати из цялата страна, само че нямам особени достижения, с които да се похваля. Може би присъединяване ми е ESL Pro Series Season IV е най-приятното ми преживяване, само че за жал всяко лято трябваше да работя при татко ми, а всички знаем, че когато сме възпитаници, лятото имаме най-вече свободно време. Е, аз нямах такова. Какво пък, най-малко пробвах. Всичко се случва с причина! Ето, че сега се занимавам много интензивно с CS:GO, въпреки да не съм състезател. Започнах да разясня срещи преди няколко години, а неотдавна станах и водещ на събития. Тепърва следва най-хубавото.

- Ти следиш извънредно изкъсо обстановката с гейминга в България. Получават ли се нещата у нас или към момента сме прекомерно надалеч от истината?
- В последно време, за жал, не мога да я проследявам толкоз изкъсо, защото нямам безусловно никакво време, само че чета вести, а и следя много позитивни резултати. Единственото, което не ми харесва е, че не се възползваме от младите ни гении, които просто имат потребност от хора с повече опит, които да ги научат по какъв начин да употребяват плюсовете си. Малко е шуробаджанащина българският CS, което не ми харесва изобщо, само че това ще се промени с времето, уповавам се. Въобще не сме надалеч от истината. Имаме голям капацитет, само че няма компании, които да влагат в български тимове и да им дават нужните условия, което сигурно ще увеличи мотивацията, самочувствието и това неизбежно ще докара до доста по-добри резултати. Всички западни тимове работят по този начин, а ние сме няколко години обратно в развиването.

-Кой е българският състезател, който би трябвало да служи за образец на хората, които желаят да станат професионални геймъри?
- Мисля, че на всички ни е ясно кой би трябвало да е образец за подрастващите. Това е Цветелин " CeRq " Димитров. При него нещата са малко по-различни, тъй като той има голям гений и уменията, които има са му даденост, само че аз персонално се веселя, че той не ги приема, като такива и работи старателно, с цел да става все по-добър и да поддържа формата, която е нужна, с цел да бъде една от главните сили в Evil Geniuses. Той играе на най-високото равнище, което съществува и е изцяло обикновено да бъде моят образец. Казвал съм го доста пъти и отново ще го повторя. На българина му липсва работна нравственос и това стопира развиването му. Не всичко е просто спамене на играта. Както бяха споделили - не става единствено с ястие, би трябвало и ум.
View this post on Instagram
Един от огромните български стриимъри Никола Гяуров (Nikola Gyaurov) приказва пред @esports.bulgaria! " Работим върху развиването на родната сцена. Аудиторията е голяма и желая да кажа, че работим по доста огромен геиминг план. Трябва да прибавя, че България има капацитет да стане страхотна международна геиминг дестинация ", стартира @officialniku пред eSports Bulgaria. #gaming #gamers #csgo #counterstrike #news

A post shared by eSports Bulgaria (@esports.bulgaria) on Jul 9, 2020 at 4:10am PDT
- Какви са бъдещите планове пред родния гейминг и върху какво би трябвало да се фокусираме, с цел да продължим да се развиваме?
- В момента работим върху развиването на българския гейминг, с цел да може повече компании да схванат, че инвестицията в това е нещо, което би облагодетелствало тях, тъй като аудиторията ни е голяма. В момента работим по план, само че за жал не мога да споделя тъкмо какво ще се случи, единствено мога да кажа, че сме в заключителния стадии и доста скоро ще се случи нещо огромно. Трябва да се фокусираме върху общото богатство, а не всеки да дърпа към себе си, тъй като няма по какъв начин да се развием по този начин. Липсва ни конкуренция, а тя е доста значима. Нещата наподобяват обещаващи и единствено от нас зависи по какъв начин да изиграем картите си.

- За край, какво ще пожелаеш на всички почитатели на гейминга в България?
- Дръжте се, идваме! Тепърва следва най-хубавото! България има капацитет да стане страхотна международна гейминг дестинация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР