Никола Минчев към момента остава предложението на ПП-ДБ за председател

...
Никола Минчев към момента остава предложението на ПП-ДБ за председател
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Никола Минчев остава предложението на ПП-ДБ за председател на НС

Никола Минчев все още остава предлагането на ПП-ДБ за ръководител на Народното събрание след ротацията. Това удостовери в " Денят стартира " депутатът от обединението Надежда Йорданова. По думите й, не е воден спор в парламентарната група за предложение на различен претендент за ръководител на Народното събрание от групировката.

Йорданова напомни, че при започване на ръководството на некоалицията е взето решение при ротацията на министър-председателя да бъде огледално заменен и ръководителят на Народното събрание.

" Аз съм извънредно институционален човек. Без да са минали процедури, без да е включено в диалога в парламентарната група, аз не мога да разясня каквото и да е било.

- Българска национална телевизия: Тогава си остава Никола Минчев?

- Няма друго решение към този миг. "

Депутатът от ПП-ДБ уточни, че попълването на Конституционния съд се е забавило във времето.

" Това е обстановка, от една страна в която сме подложени на критика, че бавим Конституционния съд, въпреки това, че прекомерно бързаме. Парламентът в този момент стартира с попълването на персоналния състав на органите. През март още веднъж ще има попълване на Конституционния съд. Няма никаква конспирация в това, че Народно събрание е решило да попълни Конституционен съд в този момент, когато съдът ще гледа тъжба от президента. ", безапелационна е Йорданова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР