Никола Латифи прекара три не много успешни години в отбора

...
Никола Латифи прекара три не много успешни години в отбора
Коментари Харесай

Латифи: Исках да постигна повече

Никола Латифи прекара три не доста сполучливи години в тима на Уилямс, в които записа най-хубаво класиране от седмо място в миналогодишната Гран При на Унгария. Освен това той влезе още два пъти в точки в своите 61 старта във Формула 1, финиширайки девети в Белгия предходната година и в Япония през тази. 
 Никола Латифи и Уилямс се разделят в края на 2022 година Никола Латифи и Уилямс се разделят в края на 2022 година
Догодина канадецът ще бъде сменен от Логан Сарджънт, който ще направи своя дебют във Формула 1 с основания в Гроув тим. За Латифи провелата се в неделя Гран При на Абу Даби най-вероятно ще е последно присъединяване в кариерата, защото той едва ли ще успее да се завърне.
 От Уилямс публично потвърдиха Логан Сарджънт за 2023 година От Уилямс публично потвърдиха Логан Сарджънт за 2023 година
На „ Яс Марина “ надпреварата на Латифи не приключи напълно по проект, откакто той бе ударен от Мик Шумахер в 39-та обиколка до момента в който двамата спореха за 16-то място. В следствие канадецът продълби в конкуренцията, само че единствено две обиколки преди финала се прибра в бокса поради електрическа щета.
 Шумахер изясни случая си с Латифи в Абу Даби Шумахер изясни случая си с Латифи в Абу Даби
„ Инцидентът с Мик ни върна обратно, а след това имах и електрическия проблем и трябваше да се откажа. Не желаех да завърша последното си съревнование по този метод, само че какво да се направи.

„ Благодарен съм на Уилямс за тези три години. Напускам спорта с чувството, че желаех да реализира повече, само че в моторните спортове нещата не постоянно се развиват както ги искаш. По време на това пътешестване имаше доста възходи и падения, както и другарства, които съумях да основа “, съобщи Латифи след последното си съревнование във Формула 1.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР