Никола Филчев и Борис Велчев, които от 1999 до 2012

...
Никола Филчев и Борис Велчев, които от 1999 до 2012
Коментари Харесай

Ето как се обиждат двамата ни бивши главни прокурори

Никола Филчев и Борис Велчев, които от 1999 до 2012 година бяха поредно основни прокурори на България, влязоха в открит медиен спор.

Първо Филчев насочи нападки на тематика " полова ориентировка ", а по-късно Велчев отвърна с обвинявания към предшественика си, които съгласно него изпитва " непрекъснат смут от вероятното отмъщение за всички осъществени в предишното мерзости ".

Всичко стартира от слуха, че актуалният ръководител на Конституционния съд Борис Велчев има планове да опита завръщане на поста основен прокурор след края на мандата на Сотир Цацаров, заяви обстоятелства.бг.

Потърсен за коментар, Филчев изяснява, че законът не разрешава сходно деяние. След въпрос за законов съпоставяне на разпоредбите при прокурорските мандати на Борис Велчев и президентските на Георги Първанов, Никола Филчев става извънредно внезапен и декларира:

" Велчев, евентуално и ръководещите, които доста си го харесват п*д*растчето, тъй като доста им е комфортен, доста е прелестен, по тази причина го желаят за основен прокурор. Ама няма да стане. Другото значи да нарушат Конституцията. " Повторно " - ясно е казано що е повторност.

Могат да се опитат да изнасилят Конституцията. Престъплението е осъществено наново, в случай че деецът извърши закононарушение, откакто е към този момент наказан с влезнала в действие присъда за друго закононарушение. " В случая " наново " значи, че изборът е още един, в случай че откакто един път е избиран, още веднъж е определен. В Конституцията няма условие единствено поредното избиране да е наново. Тълкуването, за което Велчев може би претендира, п*д*растчето му с п*д*растче...

Само п*д*расти схващат и поясняват по този начин. Истински п*д*раст е, несъмнено, прочут в цяла Европа, че дори и в Америка. Да го оспорва. Ще му дам свидетелства и от държавното управление, и от непознатите посолства. И персонално ще посоча неговия ухажор от Доспат. Трябва да стане ясно, че Конституцията не разрешава изобщо повторното избиране на поста основен прокурор. "

Твърденията на Никола Филчев смущават и интервюиращия го публицист. На въпрос дали разрешава да бъде представен, той дава отговор с безапелационното: " Пиши, да. Пиши го ".

Малко по-късно последва отговор от самия Борис Велчев.

В писмо до " 24 часа " той афишира, че нито за миг не е възнамерявал да повтаря мандата си като основен прокурор. Велчев отвъща на удара със свои обвинявания към Филчев, който изпитвал " непрекъснат смут от вероятното отмъщение за всички осъществени в предишното мерзости ".

В отговора си Борис Велчев декларира:

Нямах желание да върша изказвания във връзка медийни изяви на Никола Филчев, само че те прекомерно зачестиха и изискват реакция. Изобщо, възпитанието пречи. Тези, които го нямат, са доста по-свободни...

...Доскоро не можех да си показва, по какъв начин в една цивилизована страна двама някогашни основни прокурори се разменят обидни реплики през медиите, само че всичко си има граници, даже и моето образование... Доблестното " му сърце беше притихнало през времето на мандата ми на основен прокурор и той не пророни и дума по мой адрес от уюта на своя " плод-зеленчук ". Филчев постоянно е бил захласнат от боязън... Да бъда упрекван за разрушени човешки ориси тъкмо от Никола Филчев в неговите предишни медийни изяви е цинизъм...

...А другояче, най-малко за едно е прав. Нито един някогашен основен прокурор няма конституционното право да повтори мандат. Нито в миналото сходна мисъл ми е хрумвала. Нямам желание да диспутирам с Никола Филчев. Повече няма да го разясня. По хигиенични съображения. А и не съм психиатър. Е, в случай че някой ден възпитанието ме напусне дефинитивно и реша да направя коментар по " целия конспект " на Филчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР