Никола Абаджиев е новият атлет в отбора на Red Bull.

...
Никола Абаджиев е новият атлет в отбора на Red Bull.
Коментари Харесай

Никола Абаджиев - вторият атлет на Red Bull от България

Никола Абаджиев е новият спортист в тима на Red Bull. Младият сърфист e вторият българин след Весо Овчаров, който заслужи място паралелно до най-големите имена в света на спорта.
Да се потопи в стихията на водните спортове, Никола дължи на фамилията си. " Спомням си по какъв начин гледах татко ми да кара сърф и желаех да бъда с него във водата и част от това висшо прекарване ", споделя Никола.
Никола се състезава в кайт-сърфа, главно в дисциплината strapless hawaiian (кайт с дъска за сърф без страпове). Професионалният му път стартира от България, където е народен първенец от хавайски сърф три следващи години от 2014 до 2016. Вече е постигнал доста положителни класирания на интернационалните надпревари.
- 2015: трети в надпреварата Master of the Ocean в Доминиканската епублика, макар че е най-малкият участник и се състезава против доста по-опитни кайтисти;
- 2016: девети в последния кръг от Световнатакупа, проведена от Global Kitesport Association (GKA) в Дакла, Мароко;
- 2017: девети на Tarifa Strapless Kitesurf Pro 2017, още веднъж проведено от GKA
Никола е единствено на 18 години и като спортист на Red Bull през 2019 ще показва себе си и България на най-елитните кайт сърф надпревари в света - GKA Wave & Strapless Freestyle Tour. Коки, както всички го назовават, практикува и още спортове на дъска – като уинд сърф, кайт, сноуборд, или единствено сърф. Също по този начин обича спусканията с маунтийн байк. След довеждане докрай на гимназията, желае да бъде студент по Океанология в Португалия, с цел да може да съчетава двете си пристрастености – океана и сърфа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР