Никога преди не е имало повече залози, отколкото през 2020

...
Никога преди не е имало повече залози, отколкото през 2020
Коментари Харесай

Къде отиват парите от лотарията? Ето как е в Германия.

Никога преди не е имало повече залози, в сравнение с през 2020 година. Особено дейни са били феновете на лотарията в провинция Хесен: оборотът от 735 милиона евро е рекорден за тамошното лотарийно сдружение от основаването му през 1949 година. Но какво се случва с милионите, които не се изплащат под формата на облаги?

Как се разпределят парите

През 2020 година
лотарията в Германия е постигнала оборот от 7,9 милиарда евро, като всичките 16 държавни лотарийни сдружения са компании на съответните провинции. Тоест, всяка немска провинция си има свое лотарийно сдружение, което дава отговор за разпространяването и контрола над продажбата на лотарийни билети.

Разпределението на приходите е уредено със закон, според който огромна част от приходите през 2020 година, а точно 3,1 милиарда евро, са постъпили в бюджетите на обособените провинции.

За финансирането на облагите шестнайсетте лотарийни сдружения заделят към половината от постъпленията. А това значи, че колкото повече са постъпленията, толкоз по-високи са и облагите.

От по-високите приходи печелят и приемните пунктове: за тях са планувани 7 % от годишния оборот. Конкретно за провинция Хесен това значи, че сред общо 2100 приемни пунктове са били разпределени 51 милиона евро. Същата сума лотарийното сдружение в Хесен ще употребява за маркетинговата си активност, за пласмент и за заплати на своите 180 чиновници. А цели 123 милиона евро ще постъпят в бюджета на провинцията под формата на налози.

1 на 140 милиона

Други 151 милиона евро, които дават отговор на плануваните в закона 20 % от постъпленията, се дават на провинцията за развиване на спорта и културата, за поддържане на монументи и за разнообразни обществени планове.

Под линия: въпреки на доктрина шансът за милионна облага да е 1 на 140 милиона, печелившите от постъпленията не са по никакъв начин малко.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР