Никога повече... Колко пъти сме казвали това, докато прегръщаме тоалетна

...
Никога повече... Колко пъти сме казвали това, докато прегръщаме тоалетна
Коментари Харесай

Как се справяме с махмурлука по български

" Никога повече... " Колко пъти сме казвали това, до момента в който прегръщаме тоалетна паница заран след тежка алкохолна вечер... И въпреки всичко излизаме, и пием още веднъж, незабавно откакто забравим какъв брой неприятно ни е било. И евентуално още веднъж ще имаме махмурлук, поради който желаеме да върнем времето обратно (за да не пием най-малко последните текили).

Въпреки че чувството след пиянска вечер е извънредно, тъй като тежките главоболия и гаденето стават на практика непоносими в един миг, продължаваме да пием и да се молим за по-лек махмурлук. По празниците (или по-точно след тях) със признаци на положението махмурлук се разсънват доста българи.

Има някои елементарни потребни правила, с цел да избегнем етапа на тежкия махмурлук. Те включват да не консумираме алкохол на празен стомах; до момента в който пием, да се стремим да похапваме храни с повече мазнини (месо, салами и т.н.); да пием повече вода и като одобряваме алкохол, да внимаваме с използването на разредители, които са сладки и газирани.

Ако сме спазили всичко това, само че въпреки всичко ни е неприятно, има няколко положителни разновидността за справяне с махмурлука на идващия ден.

Бабини предписания

Български вид за изтрезняване са бирата, шкембе чорбата, зелевият сок, сокът от кисели краставички, айрянът и компотът.

Зелето е отличен вид за справяне с махмурлука. То съдържа витамин С, а също и витамин В1, които са извънредно потребни за възобновяване на организма след тежка вечер.

Шкембе чорбата, в случай че я обичате, е съвършено средство за изтрезняване, тъй като се счита, че възвръща изгубените от организма соли, протеини и минерали. За най-хубав резултат супичката би трябвало да е освен мазна, само че и доста кисела, и люта. Като цяло, супите постоянно са от изгода.

Айрянът унищожава насъбраните от алкохола бактерии в стомаха, като ни оказва помощ да се преборим по-бързо с махмурлука, а компотът покачва равнището на кръвната захар в организма, което алкохолът е намалил предната вечер.

Клин чеп избива

Пиячите с години стаж, за които бабините предписания са чиста загуба на време, ползват своя тактика - избиват клина с чеп, като не престават да пият - освен биричка, а и нещо по-твърдо. Няма по какъв начин да имаш махмурлук, в случай че си още веднъж пийнал, нали по този начин?

И въпреки всичко, най-сигурният метод да се уверим, че на другия ден няма да имаме махмурлук, е да консумираме алкохол отговорно и с мярка, или изобщо да не пием./lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР