Никога няма да коментирам решение на български съд. Това, което

...
Никога няма да коментирам решение на български съд. Това, което
Коментари Харесай

Младен Маринов: Винаги има опасност от миграционен натиск

Никога няма да разясня решение на български съд. Това, което се изисквало от нас във връзка с неговото залавяне, е свършено. Но не бих се заел с коментар по отношение на дейностите на съда, тъй като такива мнения няма да доведат до нищо хубаво. Това изясни през публицисти вътрешният министър Младен Маринов по отношение на предварителното освобождение на Джок Полфрийман, съобщи кореспондент на Novini.bg

Относно случая ''Негован'' Маринов уточни, че Министерство на вътрешните работи се е фокусирало и върху възможни дейности на арестуваните лица в предишното, както и че следствието продължава.

,,Опасност от миграционен напън постоянно е имало, защото България е външна граница на Европейски Съюз. Да, обстановката, която следим все още, е усложнена. Днес имах среща с гръцкия министър по въпросите с миграцията, защото той е нов в новото държавно управление. С него обсъдихме ситуацията в Гърция, което е в действителност съществено. Гръцката граница е смесена, тъй като тя е сухоземна и морска и нямат построено възпрепятстващо оборудване и затова потоците се насочват натам. Само за ден в Гърция са минали нелегално 440 мигранти, а когато съседите имат проблем, и ние може да имаме проблеми'', добави вътрешният министър и акцентира, че политиката на Европейски Съюз по този въпрос би трябвало да бъде ориентирана най-много към проблематичните зони - към източното Средиземноморие и сухопътната граница с Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР