Никога не забравяйте да пазите добре профила си във Facebook,

...
Никога не забравяйте да пазите добре профила си във Facebook,
Коментари Харесай

6 начина, по които могат да ви откраднат Facebook профила

Никога не забравяйте да пазите добре профила си във Фейсбук, тъй като има доста недоброжелатели, които единствено чакат да извършите неточност и да откраднат вечно профила ви. Ето няколко метода, по които това може да стане:
1. Слаба ключова дума – всички знаем, че паролата е от изключителна значимост, в случай че желаете да запазите профила си от недоброжелатели. Никога не използвайте в паролата името си, датата си на раждане или името на обичания си човек. Винаги комбинирайте числа, букви и знаци, с цел да сте оптимално предпазени.
 Ще оцелее ли обществената мрежа, в която поддръжниците на Тръмп и конспирацията виреят? Ще оцелее ли обществената мрежа, в която поддръжниците на Тръмп и конспирацията виреят?
Докато главните обществени мрежи избраха да блокират тези изявления, които споделят погрешна информация и / или подбуждат към принуждение с...
2. Влизане в обществени Wi-Fi мрежи – в никакъв случай не се включвайте в безвъзмездни wi-fi мрежи в някое инцидентно кафене или мол. За предпочитане е да употребявате мобилния си интернет. Чрез публичните мрежи елементарно могат да обхванат в профила ви, тъй като те са незащитени и всеки хакер, може да се добере до персоналната ви информация, в случай че сте свързани към обща мрежа.
3. Кликане на подозрителни линкове – в никакъв случай не кликайте на линкове, които не знаете накъде водят! Има доста спам известия, които могат да бъдат изпратени даже и от най-хубавия ви другар, без той да знае. Когато кликнете на даден линк, който има за цел да открадне персоналните ви данни, няма връщане обратно, по тази причина бъдете доста деликатни.
4. Имейли от Фейсбук – доста хора получават подправени имейли от сходни на Фейсбук имена, които обаче нямат нищо общо със обществената мрежа. Най-честият метод, по който хакери крадат пароли, е да се показват за Фейсбук и да ви подканят посредством мейл да си промените паролата, тъй като вашата изтича или е прекомерно несигурна. Дават ви линк, който доста наподобява на Фейсбук, само че в действителност е фиктивен уебсайт, в който ви карат да въвдете остарялата си ключова дума изцяло непринудено, сякаш с цел да я промените. Така те виждат каква е паролата ви и за нула време се оказвате без персонален профил.
5. Влизане в профила ви от непознати компютри – в никакъв случай не влизайте във Фейсбук профила си от непознати компютри или мобилни устройства, тъй като без да желаете можете да запаметите паролата си и някой неприятел може да се възползва от това.
 Турция проверява Фейсбук и WhatsApp Турция проверява Фейсбук и WhatsApp
В понеделник турските регулаторни органи започнаха следствие на колоса в обществените мрежи Фейсбук и на неговото месинджър приложени...
6. Липса на мобилен номер – постоянно свързвайте Фейсбук профила си с мобилния си телефон. Когато оставите телефонен номер, постоянно можете да поискате възобновяване на паролата си. За още по-сигурно можете да настроите профила си по този начин, че да ви изпраща СМС с код, всякога, в който се опитате да влезете в профила си. Така, в случай че някой различен се опита да го направи, няма да успее, тъй като единствено вие виждате кода на СМС във вашия телефон.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР