Никога не взимайте кредит от компания, която сте открили чрез

...
Никога не взимайте кредит от компания, която сте открили чрез
Коментари Харесай

Кредит веднага, но само след проверка на кредитната компания

Никога не взимайте заем от компания, която сте разкрили посредством реклама на стълба пред блока си

Сигурни сме, че сте попадали на доста публикации, които стартират с… „ На всеки се случва да остане без пари и да потърси заем незабавно ”. Сигурни сме и че към този момент сте леко отегчени да четете какъв брой комфортна финансова услуга оферират кредитните компании, които дават бързи заеми.

Затова няма да ви занимаваме с детайлности по какъв начин можете да поискате и да получите бърз заем, а ще поговорим за друго…

Иска ни се да поговорим за това на какво би трябвало наложително да обърнете внимание, в случай че някой ден в действителност се нуждаете незабавно от финансови средства и се постанова да теглите заем.

Знаем, че сега множеството от вас си мислят, че няма нищо комплицирано да влязат на страниците на някоя кредитна компания и да вземат заем.

За страдание обаче, макар многото предизвестия, които непрестанно излизат в медийното пространство за заплахите, на които кредитоискателите могат да попаднат, към момента един огромен % от хората, които имат незабавна потребност от заем, не помнят всички предизвестия и взимат заем от първата попаднала кредитна компания, която им предлага примамлива на пръв взор оферта.

За да не извършите тази неточност и вие, ето на какво би трябвало да обърнете особено внимание, когато кандидатствате за заем.

Никога не взимайте заем от компания, която сте разкрили посредством реклама на стълба пред блока си

Обикновено сходни реклами са доста примамливи и ви дават обещание заеми незабавно при супер преференциални условия. Само дето в множеството случаи се оказва, че нито изискванията са супер преференциални, нито компанията е напълно законна. Затова, колкото и незабавна потребност да имате от заем, най-малко бъдете по този начин положителни да потърсите повече информация за тази кредитна компания и едвам тогава, в случай че прецените, че е наред, да действате.

Винаги проверявайте небанковата финансова организация в обществения указател

Всъщност, това е първата и най-важна стъпка, която в никакъв случай не трябва да пропускате да извършите, изключително в случай че до момента не сте взимали заем от тъкмо тази кредитна компания. Макар, че през последните години контрола се позатегна, въпреки всичко живеем в България и постоянно се намира някой, който се популяризира огромно в интернет като законен заемодател и който след няколко месеца изчезва също толкоз мистериозно, както се е появил.

Затова, спрете ли се на кредитна компания, преди да извършите каквото и да е било в посока изтегляне на заем, незабавно влезте в обществения указател на Българска народна банка и проверете дали небанковата финансова организация е вписана в него. Ако е вписана в регистъра, това значи, че е лицензирана и има право да дава този тип финансови услуги.

Обърнете внимание какъв брой известна е кредитната компания

Може би ще си кажете, че това не е чак толкоз значим аршин, защото компанията може да не е чак толкоз известна, само че да е лоялна и хората да ѝ имат доверие… и ненапълно ще сте прави. Наистина всеки ден на пазара излизат нови кредитни компании, които оферират финансови артикули, само че постоянно една известна и наложила се на пазара компания ще е една концепция по-добра от някоя, която преди малко стъпва на пазара.

Защо? Ами тъй като към този момент одобрените компании се стремят да съблюдават всички правила и законови правила, да дават на клиентите си едни в действителност положителни и потребни финансови услуги и тъй като една такава компания не би употребила евтини трикове, които да накърнят по някакъв метод имиджа ѝ на кредитна компания, на която може да се има доверие.

Проверете с какво доверие се употребява компанията в интернет

Колкото и да подлагаме на критика интернет пространството на моменти, в тази ситуация изявленията и най-много отзивите на клиентите ще ви бъдат от голяма изгода. Затова, направете един бърз обзор на всичко, което откриете за кредитната компания по конгреси и така нататък и прочетете какво споделят за нея елементарните консуматори като вас. Повярвайте, има ли нещо, което не се харесва на потребителите, ще го откриете.

Дори и всичко да е наред и решите, че сте разкрили точната компания за бързи заеми, това не значи, че би трябвало да теглите заем незабавно и без да се замислите, в противен случай.

Сега идва още по-важната част, а точно, освен да вземете заем, само че и да го вземете допустимо най-изгодно и без неприятни последствия.

Затова, преди да поискате заем от кредитната компания…

*Разгледайте деликатно изискванията, при които компанията дава заеми. Погледнете какви са лихвите, интервала за погасяване, има ли опция за безлихвен заем и т. н. Ако на страниците на кредитната компания има кредитен калкулатор (всички водещи кредитори имат подобен на уеб страниците си), проверете какви ще са лихвите, интервала и целия размер на сумата, която ще би трябвало да върнете.

*Когато ви дават контракта за автограф, не бързайте, а прочетете всичко доста деликатно, преди да се съгласите с изискванията по заема. Бъдете изключително бдителни, в случай че някъде в изискванията има такси за разглеждане на документи, такси за предварително погасяване или други такси. Има ли такива точки, искайте да ви се изясни за какво би трябвало да ги плащате и какъв е размерът им. Обърнете внимание по какъв начин се действа, в случай че закъснеете или просрочите вноска, и какви ще са следствията.

Наистина на всеки се случва да потърси заем, само че това не значи, че би трябвало да вземете своят заем незабавно и без да отделите най-малко малко от времето си, с цел да проучите деликатно компанията, която ви предлага финансови артикули.

Бъдете бдителни, не прибързвайте, задавайте въпроси, търсете информация от всевъзможни източници и най-много, помислете си дали в действителност имате толкоз незабавна потребност от пари и дали ще можете да се справите с вноските на време.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР