Никога не трябва да забравяме подвига на нашите предци, това

...
Никога не трябва да забравяме подвига на нашите предци, това
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Никога не трябва да забравяме подвига на нашите предци, това е наш дълг

Никога не би трябвало да забравяме подвига на нашите предшественици, това е наш дълг.

Това сподели по време на честванията на 6 май - Ден на храбростта и празник на село Волуяк, претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Андрей Ковачев. Той посочи, че 6 май е ден на респект към всички български воини, починали за обединяването на Отечеството. „ Ние всяка година свеждаме глава пред техния героизъм за товa, че я има България и че ще пребъде във вековете. Трябва да си спомним за тези герои, само че също по този начин дружно с нашите европейски другари и сътрудници да преодоляваме това, което ни е разделяло. Това би трябвало да се случва по мирния път, по пътя на съдействието и солидарността и в никакъв случай повече на нашата земя да не позволяваме да има страдащи от това най- огромно зло за човечеството- войната “, безапелационен бе претендентът за евродепутат доктор Андрей Ковачев.

Андрей Ковачев добави, че подвигът на нашите предшественици би трябвало да се помни. „ Ние с нашата история компромис няма да вършим както във връзка с Северна Македония, по този начин и във връзка с западните околности и на нашите общности, които са в Албания, Косово, Украйна, Молдова “, сподели Ковачев. Според него Европейският съюз е единственият цивилизован метод, посредством който можем да преодолеем това, което ни е разделяло в предишното.

Андрей Ковачев бе посетител на празника на село Волуяк. Той се включи в поднасянето на венци и цветя на актуализирания монумент на починалите в Първа международна война в обитаемото място.

Кметът на регион Връбница Младен Младенов разяснява, че преди шест месеца паметникът е бил в окаяно положение. Тогава районната администрация дружно със Столична община поема ангажимент да го обнови.

„ Днес обновяването е реалност. Показваме още веднъж, че съблюдаваме обещанията си “, акцентира кметът. Той поздрави жителите и гостите на Волуяк във връзка празника. „ Желая на всички мои съграждани религия, порив, непримиримост и единение, с цел да можем да се гордеем с региона, в който живеем “, добави Младенов.

Гости на празника на Волуяк бяха общинските съветници от ГЕРБ Татяна Георгиева и Екатерина Йорданова, както и представители на структурата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР