Никога не трябва да се гледа само на парче, винаги

...
Никога не трябва да се гледа само на парче, винаги
Коментари Харесай

Предсрочните избори да не ни плашат, съветва Сакскобургготски

Никога не би трябвало да се гледа единствено " на парче " , постоянно би трябвало нещата да се обмислят в вероятност. Това съобщи Симеон Сакскобургготски във връзка с настоящата политическа конюнктура в страната и ходовете, които би трябвало да предприеме държавното управление.

Запитан за гражданското неодобрение и нестихващите митинги той съобщи, че България не е единствената страна, където има оставки. Напротив, това се случва и при доста по-зрели демокрации, по тази причина няма потребност да се подчертава ненужно върху създалата се обстановка, увери.

Сакскобургготски обаче е безапелационен, че когато има признаци за неустойчивост, това постоянно има отзив и в чужбина. Капиталът, вложенията търсят успокоение, предсказуемост и изрядна правова система , съобщи някогашният министър-председател.

 Тома Биков не вижда условия за предварителни избори
Тома Биков не вижда условия за предварителни избори

Опозицията ще загуби евроизборите

На въпрос какво отражение в интернационален проект биха имали възможни предварителни избори в България , той изрази мнение, че те са изцяло естествена процедура. Тя не трябва да ни плаши, тъй като е част от демократичните процеси, увери той и даде образец с Англия и Испания, където също се приказва за предварителни избори.

Сакскобургготски не отхвърли, че по-добрият вид е мандатите да се изкарват до дъно и подсети за държавните управления на Сергей Станишев и Иван Костов, които бяха по 4 години. Това постоянно е добър симптом, отсъди той.

По отношение на напрежението сред президента и премиера Сакскобургготски не удостовери, че то е потребно за демокрацията, само че увери, че постоянно, когато има разговор и предпочитание от двете страни, компликациите се преодоляват в името на положителното на страната.

 Българска социалистическа партия стартира стройна организация за предварителен избор
Българска социалистическа партия стартира стройна организация за предварителен избор

Викат Валери Симеонов за чуване в Народното събрание

Запитан дали днешните политици се допитват до него, той удостовери, че непрекъснато има срещи с тях и поддържа контакти, само че отхвърли да ги поучава. По негови думи по този начин се осведомява по-добре, тъй като другояче до него доближават единствено половинчати вести, от които няма по какъв начин да се построи вярно мнение.

Във връзка със упомената смяна на ръководството към президентска република, Сакскобургготски е на мнение, че това ще изисква значително старания. Това зависи от желанието на болшинството, само че в множеството страни президентът и държавното управление съществуват без състезание, изясни той и даде образец със себе си и Георги Първанов. " Имахме превъзходен контакт. Когато има предпочитание, доста неща се преодоляват " , заключи Сакскобургготски.

 Ще избутват предварителните избори по всякакъв начин, уверен политолог
Ще избутват предварителните избори по всякакъв начин, уверен политолог

Можело да се стигне и до цялостен мандат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР