Никога не сме си представяли, че произвеждането на водка може

...
Никога не сме си представяли, че произвеждането на водка може
Коментари Харесай

Как се прави водка от въглероден диоксид

Никога не сме си представяли, че произвеждането на водка може да спомогне за понижаване на парниковите газове, само че не щеш ли пристигна и този миг.

Всяка бутилка от водката Air Co. извлича от атмосферата толкоз въглероден диоксид, колкото осем дървета. Ако обичайна водка се получава от ферментацията на култури, като царевица, картофи или пшеница, то Air Co. е, че се създава на база единствено а две съставки - въглероден диоксид (парников газ) и вода.

Докато изработката на обичайна водка е в положение да сътвори към шест кг парникови газове, то Air Co. има тъкмо противоположния резултат, тъй като отстранява половин кг въглерод от въздуха с всяка бутилка.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Air Co. (@aircompany) на Ное 7, 2019 в 5:30 PST

Системата за производството на специфичната водка работи посредством потреблението на слънчево електричество за превръщането на въглерод от въздуха в чист етанол. Методът на произвеждане е въодушевен от фотосинтезата в природата.
 Защо в никакъв случай да не слагаме водката във фризера
Защо в никакъв случай да не слагаме водката във фризера

Коя е най-подходящата температура за този алкохол

Технологията на Air Co. работи по този начин, че разделя водата на водород и О2. Водородът се комбинира с набирания от заводи наоколо до централата им в Бруклин, Ню Йорк въглероден диоксид. По този метод се основава алкохол и вода, като водата се отстранява посредством филтрация. Най-хубавото на това произвеждане е, че през целия развой в действителност се отделя единствено О2 в атмосферата.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Air Co. (@aircompany) на Ное 9, 2019 в 11:03 PST

Освен това, водката Air Co. е безусловно чиста за разлика от доста от обичайните водки, защото при развъждането на множеството култури се употребяват разнообразни препарати.
 Водката и 10 от най-скъпите бутилки в света
Топ 10 на най-скъпите водки в света

Неприлично високи цени

750 мл Air Co. коства 65 $. Създателите ѝ Стафорд Шихан и Грегъри Константин обаче не разкриват какви са разноските за произвеждане на една бутилка. И въпреки че това е първият им сходен артикул, двамата плануват да пуснат в произвеждане и почистващи препарати за дома на база чист етанол, извлечен от въглероден диоксид. Всичко това ще спомогне за понижаването на парниковите газове в бъдеще, написа CNBC.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Air Co. (@aircompany) на Ное 8, 2019 в 12:59 PST
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР