Никога не сме били особено умели в изкуството на лъжата.

...
Никога не сме били особено умели в изкуството на лъжата.
Коментари Харесай

Защо лъжем по-убедително, когато ни се ходи по малка нужда

Никога не сме били изключително умели в изкуството на лъжата. Оказа се, че за всички като нас има бърз и елементарен метод да станем много по-добри.

Учени от Калифорнийския университет изследват така наречен резултат на стискането, при който съсредоточаването върху една съответна активност улеснява друга. Но по какъв начин това ще ни накара да лъжем по-добре? Ето, изясняваме в детайли.

Университетските откриватели разделят участниците в опита си на две групи. Едните би трябвало да излъжат, без да са пили никаква вода, а другите - откакто са погълнали доста количество течности.

Резултатите: хората, на които им се пишкало, били доста по-убедителни лъжци...

Според учените лъжата е комплициран когнитивен развой, за който се изисква огромно изпитание.

От своя страна, пикочният мехур е орган, който е цялостен с дребни рецептори. Последните изпращат известия до мозъка, когато урината стигне равнище, при което повече не можем да я задържаме в организма си. Затова започваме да изпитваме мощна потребност да отидем до тоалетна. Тя пък нападна мозъчни центрове - същите, които се задействат, когато приказваме истината, и ги блокира.

Поставени под напрежението от потребността да идем до тоалетна, пречим на мозъка - освен това напълно безусловно, да разпознае лъжата от истината, което пък ни разрешава да се превърнем в изкусни лъжци, пишат от Telegraph. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР