Никога не сме били особено убедителни що се отнася до

...
Никога не сме били особено убедителни що се отнася до
Коментари Харесай

Защо лъжем по-добре, когато ни се пишка

Никога не сме били изключително безапелационни що се отнася до това да лъжем, по тази причина и доста се зарадвахме по какъв начин можем да усъвършенстваме тези умения доста бързо и елементарно.

Учени от Калифорнийския университет изследват така наречен резултат на стискането , при който съсредоточаването върху една съответна активност улеснява друга. Но по какъв начин да използван това по подобен метод, че да лъжем по-добре? Изясняваме в детайли.

Изследователите разделят участниците в опита на две групи. Едните би трябвало да излъжат, без да са пили никаква вода, а другите - откакто са погълнали доста количество течности. Резултатите посочили, че хората, на които им се пишкало, били доста по-убедителни лъжци. Но какво е обяснението?
 Снимка 475059

Според учените лъжата е комплициран когнитивен развой, за който се изисква огромно изпитание. Пикочният ни мехур обаче от своя страна е цялостен с дребни рецептори, които изпращат известия до мозъка ни, когато урината стигне до несъмнено равнище, което не можем да задържаме повече в организма си.

Затова започваме да изпитваме мощна потребност да отидем до тоалетна, която нападна мозъчни центрове и ги блокира - същите мозъчни центрове, които се задействат, когато приказваме истината.

Когато сме напрегнат да отидем до тоалетна, ние напълно безусловно пречим на мозъка си да разпознае лъжата от истината , което пък ни разрешава да се превърнем в изкусни лъжци, пишат от Telegraph.
 Настръхването и за какво някои хора могат да го управляват
Защо някои хора могат да управляват настръхването

Какво учените знаят за непринудено генерирана пилоерекция
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР