Никога не си съгласявайте да бъдете по-ниско платени от колегите

...
Никога не си съгласявайте да бъдете по-ниско платени от колегите
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева ще се бори за равни права на жените

" Никога не си съгласявайте да бъдете по-ниско платени от сътрудниците си мъже, в никакъв случай! ", прикани дамите новият ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, демонстрирайки твърдата си решителност да се бори за пълноправие на дамите и мъжете на работното място, съобщи Нова телевизия.

В първия ден от есенните срещи на МВФ и Световната банка през вчерашния ден Георгиева се разгласи в поддръжка на квотите, които ще дадат на дамите по-голям достъп до управителни постове. " Квотите не са идеално решение, само че са едно прагматично решение ", означи тя, наблягайки, че " без квоти ще е нужно доста, доста време ", до момента в който се реализира еднакъв достъп до най-висшите постове в фирмите.

На въпроса на една млада жена каква е рецептата за триумф в света на бизнеса и на работното място, ръководителката на МВФ отговори: " Трябва да бъдете способена и да проявявате повече самонадеяност, а също да се представяте в най-хубавата си светлина. " Позовавайки се на огласен през вчерашния ден отчет на Фонда, отдаден на незаплатения труд, Георгиева акцентира нуждата да бъде решен казусът с труда, за който не се заплаща заплащане, като грижите за деца и възрастни хора и домакинските отговорности, осъществяван най-често от дами.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР