Никога не съм твърдял, че сме идеални и безгрешни. Направихме

...
Никога не съм твърдял, че сме идеални и безгрешни. Направихме
Коментари Харесай

Борисов в Страсбург: Надявам се корупцията да отпадне от дневния ни ред

Никога не съм твърдял, че сме идеални и безгрешни. Направихме нов антикорупционен закон, който дава нови благоприятни условия, и се надявам тази тематика да отпадне от дневния ни ред. Така министър председателят Бойко Борисов приключи представянето на на резултатите от българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Европейския парламент.
Така той отговори на рецензиите на евродепутатът Ска Келер, че страната ни има още какво да покаже в борбата против корупцията.
" Поставихме си 4 съществени целта и постигнахме триумфи по всеки един от тях ", съобщи в представянето Борисов.
Той напомни думите си от преди 6 месеца, когато съобщи, че страната ни ще работи по градивен и диалогичен метод. " Постигнахме 41 съглашения с Екологичен потенциал от 105, които наследихме ", уточни той.
Като максимален триумф на Българското европредседателство министър председателят уточни вмъкването в дневния ред на Европейски Съюз тематиката за европейската вероятност на страните от Западните Балкани :
" Заложихме на това, тъй като разбираме присъединението ни към Европейски Съюз като изискване на по-доброто развиване и сигурността на цяла Европа. Не може да има мир и разцвет на континента до момента в който цяла Европа не бъде обединена ".
" Срещата на върха в София на 17 май оказа помощ на Атина и Скопие да разрешат разногласието за името ", установи Борисов и добави.
" Това е исторически миг и достижение, с което всички би трябвало да се гордеем. Следващата огромна стъпка беше предходната седмица, когато Съветът взе решение по кое време и по какъв начин ще стартират договарянията за присъединение на Република Македония и Албания. Разбира се, съглашението за добросъседство сред България и Македония, което даде старта и отворихме тематиката ".
" Заложихме на това, тъй като разбираме присъединението им към Европейски Съюз като условия за по-доброто развиване и сигурността на цяла Европа. Не може да има мир и разцвет на континента, до момента в който цяла Европа не бъде обединена ", регистрира той.
Той се похвали и с възобновяване на разговора с Турция , като добави: " Имаме нулев миграционен напън ". " Голямо благодаря за поддръжката, която получихме ", съобщи Бойко Борисов.
" На срещата в Софя се договорихме да се обезпечат спомагателни средства за съгласуваност, 11 транспортни плана за цифрова стратегия на Блаканите, за енергийна съгласуваност, за младежите посредством Еразъм + ", регистрира министър председателят Борисов.
Българският министър председател означи и че страната ни записва невисок външен дълг, важен банков запас и нулев финансов недостиг. „ Показали сме, че сме предан сътрудник и търпеливи по пътя за участие в еврозоната.
От залата в Страсбург министър председателят изрече признателност на всички механически екипи, преводачи, които са помогнали за сполучливото показване на европредседателството.
" Всяка секунда и минута беше наслаждение да работя с българите ", съобщи от своя страна ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер пред евродепутатите.
" Много добре. Прекрасна работа. Благодаря ви за това ", обърна се той към българския министър председател.
Преди изявлението му усещане направи . Проблемът прекъсна съвещанието на евродепутатите и забави изявлението на Борисов. Проблемът породи малко преди ръководителят на Народното събрание Антонио Таяни да даде думата на българския министър председател.

Преди да влезе в пленарната зала министър председателят Бойко Борисов беседва с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни.
" Приоритетите, които заложи Българското председателство, успяха”, сподели ръководителят на Екологичен потенциал. Той благодари за положителното съдействие по време на председателството. " Работихме доста сполучливо персонално с теб, твоя екип и министрите ", акцентира Таяни пред премиера Борисов.
" Обещахме при започване на нашето Председателство и това направихме - търсихме консенсус сред страните и институциите, даже и когато имаше огромни несъгласия ", сподели от своя страна министър-председателят.

Той изрази убеденост, че тематиката за развиването на страните от Западните Балкани ще остане измежду предпочитаните политики на Екологичен потенциал.
" Нашите триумфи са и ваши, тъй като в случай че не работихме дружно, в никакъв случай нямаше да се случат ", акцентира министър председателят. Той подчертава върху значимостта на плановете за инфраструктурна, транспортна и цифрова съгласуваност, акцентирайки че това ще бъде поръчител за сигурността и мира в района, в това число и по тематиката с миграцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР