Никога не съм срещал бизнес, който не иска да усъвършенства

...
Никога не съм срещал бизнес, който не иска да усъвършенства
Коментари Харесай

Маркетинг уроци от големите в бизнеса

Никога не съм срещал бизнес, който не желае да усъвършенства корпоративния си брандинг или маркетинга. Най-добрите бизнеси в света построяват страхотни марки и маркетингови тактики с продължителна инвестиция и в двете. Те наемат огромни екипи и най-ярките експерти, които непрестанно да откриват способи за възстановяване и напредък.

И въпреки всичко, множеството от нас нямат големи бюджети. Нуждаем се от метод да „ хакнем “ процеса на основаването на добра марка и построяването на високоефективни маркетингови акции. За благополучие, има елементарен метод да създадем това.  Вижте три значими урока от едни от най-големите компании, които можете да употребявате и в интерес на вашата лична.

1. Застанете зад нещо

Потребителите, изключително милениалите, желаят фирмите да застават зад нещо и са подготвени да платят за него. Nike е превъзходен образец за бранд, който има куража да заема позиции по обществени проблеми. Компанията разгласява видео с присъединяване на някогашната NFL звезда и деятел Колин Каперник. Във видеото Каперник моли фена да „ повярва в нещо‘. Това беше смела позиция, на фона на диалозите към спортисти, расовото неравноправие и полицейската свирепост. Акциите на Nike се усилиха с над 30% след акцията.

2. Данните и подтекстът са всичко

Данните са движещата мощ зад постоянните маркетингови решения, а данни има повече от всеки път. Онлайн маркетингът дава голям брой информация, нужна на маркетинговите специалисти, с цел да усъвършенстват акциите си. Важно е да отбележим, че потребителите не живеят във вакуум. Добрите марки знаят, че подтекстът е всичко.

Domino’s Pizza употребява добре подтекста, с цел да усилва продажбите. Забелязах изобретателна интеграция сред Domino’s и IFTTT (платформа за смарт домове). Тя разрешава потребителите да автоматизират процеса по поръчване на пица, съгласно подтекста. Например, в случай че обичаният тим на един клиент е подготвен за мач, или в прогнозата за времето планува дъжд, автоматизирано се появява известие, което предлага на индивида да си поръча пица.

3. Не забравяйте офлайн маркетинга

Независимо дали става въпрос за реклами във Facebook, или за потребление на инфлуенсъри, няма подозрение, че съвсем всички се концентрират върху онлайн маркетинга. Това дава опция да разказвате истории посредством офлайн медии, където конкуренцията ще е по-малка.

Bluewater Technologies (технологична компания за произвеждане на рекламни пана), която е работила с General Motors, разкрила опция да доближи до потребителите на автомобилния колос и да ги ангажира отвън смарт телефоните им. Чрез цифрови табели при локални дистрибутори, General Motors може да персонализира акции за разнообразни райони, пазари и консуматори. В доста случаи актуалните и евентуалните клиенти прекарват времето си при тези дистрибутори, без да са ангажирани с нещо. Това оказва помощ за подсилване на  марката и връзката с потребителите, както за предлагането на нови артикули и услуги.

Андрю Томас, създател на Skybell Video Doorbell за Inc.com, превод: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР