Никога не съм разказвал какво става зад кулисите. Защото, както

...
Никога не съм разказвал какво става зад кулисите. Защото, както
Коментари Харесай

Цитат на деня: Разговорите с Тръмп са като наденичките

" Никога не съм разказвал какво става зад кулисите. Защото, както е споделил Бисмарк, в случай че разбираем на хората от какво се вършат кренвиршите, не е несъмнено, че те ще продължат да ги ядат! "

Тези думи, които перифразират откъс на немския райхсканцлер Ото декор Бисмарк, са на френския президент Еманюел Макрон, запитан за собствен телефонен диалог с американския сътрудник Доналд Тръмп за наказателните мита върху стоманата и алуминия, оповестени от Съединени американски щати.

Точните думи на Бисмарк са: " Колкото по-малко знаят хората от какво са направени наденичките и законите, толкоз по-добре спят! ".

В четвъртък вечерта Макрон се е обадил на Тръмп да му каже, че решението на американския президент да наложи на Европа мита върху стоманата и алуминия е нелегално и неправилно и че Европейски Съюз ще отвърне на удара.
Белият дом и Елисейският замък оповестиха без мнения за диалога сред двамата водачи, които обществено обявяват огромно другарство, предадоха " Франс прес " и Българска телеграфна агенция.

Източник на Си Ен Ен обаче съобщи, че диалогът минал извънредно, тъй като " Макрон мислеше, че може да приказва искрено поради връзките им, само че Тръмп не понесе да бъде подложен на критика по този начин ". Френският президент изрично отхвърли да удостовери това изказване. " Държа хората да видят поднесеното ядене, само че не съм уверен, че мненията от кухнята способстват за положителното поднасяне на блюдото или подобаващото му изразходване. Някакви хора са говорили за телефонния диалог, това не е пристигнало от моя страна! ", отсече Макрон. Той само призна, че диалогът е бил прям.

Израелският министър председател явно също бе осведомен с наденичките на Бисмарк. " Съгласен съм, не всеки път е позитивно да се споделя наличието на някои диалози. Бисмарк е споделил: в добра компания не се демонстрира по какъв начин се вършат наденички и по какъв начин се прави политика ", сподели усмихнато Нетаняху.

" След Първата международна война Удроу Уилсън е споделил, че има вяра в откритите политики, до които се стига по открит метод. Аз пък имам вяра в откритите политики, до които се стига скрито, тъй като за договарянията е потребно да останат поверителни ", добави израелският министър председател.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР