Никога не съм пращал доклад в ДАНС. Това каза вече

...
Никога не съм пращал доклад в ДАНС. Това каза вече
Коментари Харесай

Бившият шеф на БДЖ: Ресурсите не позволяват да се изпълни амбициозният план за Пътнически превози

Никога не съм пращал отчет в ДАНС. Това сподели към този момент някогашният изпълнителен шеф на БДЖ Владимир Владимиров. За изпращането на отчет в ДАНС се заприказва, откакто транспортният министър Росен Желязков изиска оставките на тримата членове на Съвета на шефовете в „ Холдинг БДЖ”.
„ Никакъв документ не е излизал от мен и да отива в каквато и да била служба”, безапелационен беше Владимиров пред bTV.
Според него недоброжелатели са създали медиен скандал, който не съществува, само че добави, че няма визия кои са те.
„ Не бих споделил, че БДЖ е в рецесия. Има известна рецесия в „ Пътнически превози” и тя се обвързвана с това, до каква степен е допустимо с наличния запас да се извършва амбициозният график, който управлението на „ Пътнически транспорти " си е заложило, и до каква степен ремонтната стратегия, направена по този график, е в положение да бъде изпълнена”, означи той.
Владимиров разяснява и думите на транспортния министър Росен Желязков, че неприятната връзка и невъзможността за работа в екип са аргументи за оставките в БДЖ.
„ Не бих споделил, че има неприятна връзка. Имаше спор до каква степен е реалистично с наличния запас да бъде изпълнен този график в „ Пътнически превози” и до каква степен ремонтната стратегия може по подобен метод да поддържа преносимия състав, тъй че този график да бъде изпълнен. В резултат от този спор може да се каже, че е имало разминаване в мненията в Съвета на директорите”, посочи Владимиров.
По думите му наличният запас към днешна дата н е разрешава да се извършва този оптимистичен график и ремонтната стратегия има съществени пропуски, с цел да може да се извършва графикът.
„ Винаги съм твърдял, че би трябвало да има подготвен различен график, в случай че събитията покажат, че този не може да бъде изпълняван”, сподели още Владимиров.
Той акцентира, че сега отговорностите на БДЖ са 170 милиона лв. и са най-ниските от последните 12 година
„ БДЖ не е компания, която се намира във банкрут, няма отговорности и загубите ѝ от 70 милиона са доведени до нула”, съобщи още Владимиров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР