Никога не съм получавала сигнали за искане на пари, но

...
Никога не съм получавала сигнали за искане на пари, но
Коментари Харесай

Фандъкова знае за много забавена работа в „Младост”, но не и за корупция

Никога не съм получавала сигнали за искане на пари, само че съм получавала извънредно доста сигнали за забавено строителство. По този метод столичният кмет Йорданка Фандъкова разяснява в студиото на „ Тази заран " обстановката със столичния регион „ Младост ", където районният кмет Десислава Иванчева е в ареста за обвиняване в корупция, а посоченият от нея заместител Владимир Клисуров разгласи, че не желае да бъде изпълняващ длъжността.

„ Не беше прелестно това, което видяхме (при ареста на Иванчева – б.р.), за мен обаче е доста тревожна обстановката в регион „ Младост " – вторият по величина в София, над 110 000 души, които към този момент толкоз време нямат обикновено административно обслужване. Това е извънредно значима задача, от която, за жалост, кметският екип абдикира ", съобщи Фандъкова.

Тя уточни, че в действителност единствената оставка, която Клисуров е подал, е като зам.-кмет на „ Младост ", а тя може да бъде написана единствено и само от... настоящия кмет, която е в ареста. Йорданка Фандъкова акцентира, че тя може да е кмет на цялата Столична община, само че не може да освободи Владимир Клисуров.

По думите й в „ Младост " има усложнения в осъществяването на общински задания – и то не от в този момент. Така Следствен отдел към окръжна прокуратура чака повече от година актовете за общинска благосъстоятелност на два отчуждени парцела, които ще се употребяват за улици. Фандъкова уточни, че напомнителните писма за забавени преписки, издадени за „ Младост " са приблизително два пъти повече, в сравнение с в другите региони.

„ Г-жа Иванчева и господин Клисуров бяха част от протестиращите жители преди 2 години, когато стартира да се строи един обект на място, където всички сме безапелационни, че не трябваше да се строи. Аз тогава заявих изрично, че тези проблеми би трябвало да се вземат решение самостоятелно, съответно (...) Вместо да се вземат решение проблемите уравновесено, те се заключват в чекмеджетата ", уточни кметът и добави, че за 2 години то „ Московска " 33 не е стигнал нито един отчет за съответен проблем с предложение за съответно решение.

Фандъкова разяснява и оповестения в някои медии „ СРС " диалог сред Иванчева и посочения за медиатор в корупционната договорка Петко Дюлгеров. В записа се приказва за това, че Иванчева не е желала, а й е бил препоръчан рушвет от вложител, който „ си е опекъл работата в ГЕРБ ". Тя не е желала да вземе парите, главната част от които били за Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет уточни, че е подала публично питане в прокуратурата дали има подобен диалог в материалите по делото. Отговорът е бил негативен.

Фандъкова опроверга и информациите, че може да подаде оставка по здравословни аргументи.

Най-важният план в София за идващите – това е ремонтът и разширението на Околовръстния път от „ Младост " до Автомагистрала „ Тракия " и от „ Бъкстон " до „ Люлин ", стана ясно от думите на Фандъкова. За първия сектор тече социална поръчка, завърши се планът за втория, който е и най-тежкият.

Премиерът Бойко Борисов поддържа плана и е подготвен да обезпечи финансирането, акцентира кметът.

Още от 7 май ще спре придвижването на трамваите по ул. „ Граф Игнатиев " в центъра, с цел да се направи цялостна реорганизация на региона. „ Ужасно е положението на цялата улица сега. Това ще бъде едно ново градско пространство, пешеходно с трамвайно придвижване ", уточни Фандъкова и добави, че при закъснение изпълнителят ще се лишава от по 240 000 лева дневно, а некачественото строителство ще докара до глоба в размер на 1,2 млн.

До две седмици се стартира работата по пътя през кв. „ Витоша " до Симеоновско шосе, като под бул. „ Филип Кутев " „ Софийска вода " първо ще построява канализационен колектор.

На 1 юни стартира работата по довършването на разширението на бул. „ Тодор Каблешков ", като стартът е можел да бъде и по-ранен, само че кметът особено е поискала да се изчака завършването на най-малките възпитаници. От лятото ще се ремонтират трамвайните линии по част от бул. „ България ".

На 1 юли ще стартира ремонт в „ Овча купел " – последният сектор от разширението на „ Монтевидео ".

В момента се избира реализатор за цялостна реорганизация на ул. „ Каменоделска ".

„ Само апелирам за самообладание, тъй като ще бъде мъчно придвижването и това лято ", прикани Йорданка Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР