Никога не съм подкрепял най-добрите в спорта. Михаел Шумахер е

...
Никога не съм подкрепял най-добрите в спорта. Михаел Шумахер е
Коментари Харесай

Golf 7S като iPhone 7S: минимални промени за максимален ефект

Никога не съм подкрепял най-хубавите в спорта. Михаел Шумахер е добър образец в това отношение, защото ми обезсмисли пет години пред телевизионния екран в очакване някой да го бие, с цел да ми стане забавно. В същия смисъл е и упованието ми някой да смъкна Golf от върха, с цел да стане забавно. Но това очакване към момента си е на вятъра. Третият най-продаван в историята автомобил (след Corolla и F-Series на Ford) е решителен водач в Европа десетилетия наред, без значение кое по ред потомство е на пазара. Това ме кара да се нервирам, защото няма действителна конкуренция за върха, само че в никой случай не значи, че Golf не ми харесва, в противен случай. А с този фейслифт Golf VII е просто превъзходен.

Не се колебая, че всеки един от нас е добре осведомен с националния фолклор по въпроса, само че персонално аз не имам намерение да разясня тематиката “пернишки Golf 2-ка”. Каквато и да е повода за съществуването му, едно е несъмнено: VW Golf е същински международен феномен, гонещ 35 млн. продажби. Това плюс обстоятелството, че Golf е учредител и кръстник на цялостен авто клас, ме кара да изпитвам почитание към тази кола. Казвам почитание, тъй като до скоро не бях измежду безбройните й почитатели. Но към този момент не.

Golf е като iPhone. Моделното ободряване в средата на виталния цикъл нормално се свързва с дребни промени, а когато става въпрос за Golf, те даже са мъчно забележими. Досега моделът постоянно е залагал на еволюцията и евентуално в това се крие част от феноменалния му триумф. Затова в този момент виждаме изменена ризница и светлинен автограф. Отзад усещане вършат дифузьорът, бронята и изразителните LED задни светлини. Дребни привидно образни промени, които обаче го вършат още по-желан. Същият случай като със смарт телефоните. Мой другар сменя всяко последващо Galaxy, потвърждавайки, че то е доста по-добро от предходното.

В моя случай не толкоз измененията след фейслифта, колкото специфичният цвят „ куркума” и пакетът R-Line, чийто черни елементи контрастират блестящо със златистата багра, трансформират Golf в магнит за окото. Последното е контестация, която не съм вярвал, че ще направя, само че е реалност. В тази композиция обновеният Golf изпъква и обръща погледите.

Renault Koleos е като огромен сухоземен транспортен съд (тест драйв)

Как една неточност се трансформира в шедьовър, или тест драйв на Nissan Qashqai

Обновеният Peugeot 308 предлага скандинавска изтънченост (тест драйв)

Volvo XC60 е новото мерило в класа (тест драйв)

Suzuki Baleno е идеалната опция на Марешки (тест драйв)

Грифът Made in Germany сякаш леко позагуби от своята стойност, най-много поради сериозните рецензии от страна на самите германци, свързани със свадите към нездравословните излъчвания и съмненията за възможен картел сред огромните производители. Но при “Мистър Golf” няма накърняване на репутацията.

Golf 7S свети в интериора. Ергономията е издигната до нови висоти, а страхотните седалки с велурена централна част ме карат да не помни, че седнал съм в хечбек от сегмент С. Първият взор незабавно се стопира на огромния 9,2-инчов екран, от който се ръководи навигацията Discover Pro. За силата на звука, промяната на станциитее и разхождане в менюто е задоволително единствено лек досег с пръстите на ръката. Останалите версии са с 6,5- и 8-инчови екрани. А зад кормилото се крие 12,3-инчовият екран Active Info, който първо бе въведен от Audi TT, а във Volkswagen – от Passat. Атрактивен е първото определение, на втори прочит мога да прибавя съвременен, само че най-много осведомителен и комфортен, изключително при включване на навигацията, която следиш сред оборотомера и скоростомера.

За положителното аудио преживяване на борда се грижи системата DYNAUDIO Excite, а за подкрепяне на лидера има спешна спирачка за различаване на пешеходци, помощник за спешна помощ, който задейства спешната спирачка, в случай че лидерът не реагира на предупредителни сигнали и на маневриране, и още други.

Новостите под предния похлупак са свързани с 1,5-литровия TSI мотор. Аз обаче тествам добре познатия 2,0-литров TDI мотор със 150 к.с., който върви в комплект с новата 7-степенна DSG трансмисия. В съпоставяне с предходния 6-степенен вид СО2 излъчванията са намалели с към 10%. По-важното за мен е, че това води и до съответното понижение на разхода на гориво, както и за по-плавната промяна на предавките. Аз персонално единствено пробвах по какъв начин ще се държи трансмисията в режим Sport, само че въпреки всичко това не е GTI/GTD, с цел да понасям високите обороти. Затова си заложих на режим Normal, при който се любувах на цифрата от 5 л/100 км в продължение на към 250 км. Следващите 250 изминах без дете в колата, което докара до повишаване на разхода до 5,7 л/100 км, само че като цяло би трябвало да кажа, че в частта разход Golf 7S се оправи ослепително.

На пътя впечатлява с уравновесеното си държание. Не е най-ангажиращият, само че „ захапва” добре в завой, противостои на наклоняването на каросерията, а кормилното ръководство e точно. С по-малко тегло начело и ново окачване, шасито също обезпечава по-добра противоположна връзка и сцепление, в сравнение с може да се чака от толкоз мека возия. Двигателят дърпа добре, а еластичният TDI със своите 340 Нм сред 1750 и 3000 об/мин прави изпреварванията лесни. Леко провокиращ е шумът от страничните огледала и лекият резонанс, преминаващ през шасито от пътя. Но даже и с тези дребни забележки, мъчно мога да се сетя за различен всеобщ модел, който да е толкоз добре уравновесен и изкусен.

За хечбек класа Golf е това, което е Mercedes-Benz S-Class за първокласните лимузини или iPhone за смарт телефоните: изцяло удовлетворяващо, с голяма известност устройство, което покрива 99,9% от базовите потребности, които клиентът желае – или се нуждае. Проблемът при всичко това е, че, оборудван с този прелестен R-Line пакет и всички останали екстри, Golf 7S скача доста над 50 000 лева Иначе базовият вид с този мотор и трансмисия (Comfortline) е 46 520 лева с Данък добавена стойност, което също по никакъв начин не е малко.

С чиста съвест ще завърша с рекламния слоган на една от подчинените на Волфсбург компании - Audi: “Напредък посредством техника”.

Технически характерности:

Volkswagen Golf 2,0 TDI 150 7DSG

Размери

Дължина, мм: 4258

Широчина, мм: 1790

Височина, мм: 1492

Междуосие база, мм: 2620

Тегло, кг: 1391

Двигател

Вид: редови, 4-цилиндров, турбо

Работен размер, куб. см: 1968

Макс. мощ, к.с. при об/мин: 150 при 3500-4000

Макс. въртящ миг, Нм при об/мин: 340 при 1750-3000

Динамика

Макс. скорост, км/ч: 214

Ускорение 0-100 км/ч, сек: 8,6

Среден разход, л/100 км: 4,4

Вредни излъчвания СО2, г/км: 114

Базова цена за модификацията, лева с Данък добавена стойност: 46 520

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР