Никога не съм късал връзка с действителността. Това за политика

...
Никога не съм късал връзка с действителността. Това за политика
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Държавата трябва да правораздава, без да смазва никого

Никога не съм късал връзка с действителността. Това за политика е доста съществено положение. Това е болест, която постоянно върлува измежду политиците. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Лице в лице " по БТВ.

Така той разяснява митингите в Габрово след побоя над продавач от група роми и ескалацията на гнева на хората. „ До огромна степен си предизвиках самичък това а ми желаят оставката. Никога не вървиш там, където може да те освиркват. Но аз съм мъжко момче и взех решение, че мога да се изправя пред проблемите, а не да се укривам “, призна той.

„ Чувствителността в Габрово е по-висока, само че хората не са расисти. Това е яд и протест против по-големите права, които има някой. Хората са чувствителни от това някой да живее на гърба на другите. Гневът им е обективен. Хората упорстват за ограничения, които да донесат по-голяма правдивост. Категорично обществените заплащания би трябвало да бъдат обвързани с визитите на децата в клас “, акцентира вицепремиерът.

„ Идеята на обществените заплащания е страната да ти оказва помощ, с цел да не умреш от апетит и мраз. Само че когато натрупаш закона и бъдеш глобен, страната не може да те санкции от тези средства “, означи Дончев.

„ Оставката с изключение на всичко друго може да наподобява и като бягство от отговорност. Преди да стана политик имах сполучлива кариера в друга сфера. Тя би осигурила нужното успокоение, само че би била и изменничество към хората, които са те избрали “, счита политикът от ГЕРБ.

Томислав Дончев разяснява абсурда с жилищата на властта: „ Скандалите унищожават доверието на жителите. Един политик без доверие е нещо. Нишката сред него и жителите, в случай че се скъса, няма да се свърши нищо, за което е бил определен “. По отношение на изказванията, че има земетресения вътре в ГЕРБ. „ Аз не желая службата на никого. При нас вътрешно опълчване не стои. Лидерството в партията е ясно и няма битка за това. Богатството на една партия е, когато сплотява разнообразни хора “. „ Кой какво е придобил и се е облагодетелствал е въпрос на инспекция. Тези кавги в дълготраен проект ще имат дълготраен резултат “, уверен е вицепремиерът.

„ Държавата би трябвало да правораздава, без да се стреми да смаже някого. Целта е да се опита да защищити някого от зловредното въздействие на различен. Има недостиг по тематиката правдивост. Когато има такова чувство, че страната не е способна да я обезпечи на жителите си, всичко останало няма смисъл “, безапелационен е Дончев.

„ Аз желая да сме по-добри от другите “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР