Никога не съм гонил Мая Манолова. Това е фалшива новина.

...
Никога не съм гонил Мая Манолова. Това е фалшива новина.
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Омбудсманът не може да присъства където си пожелае

Никога не съм гонил Мая Манолова. Това е подправена вест. Истината е, че тя сама реши, че би трябвало да напусне. В последна сметка тя би трябвало да има покана, с цел да участва. Такава е процедурата – не може омбудсманът да върви където си пожелае. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на „ Денят започва'' по Българска национална телевизия.

,,Тристранния съвет е институция, в която доста мъчно се работи. Там има голям конфликт на ползи сред работодатели и синдикати. Работи се под огромно напрежение, макар че напоследък дръзвам да потвърдя, че съвещанията протичат релативно спокойно'', добави Симеонов и сподели, че там се дискутира всичко и няма такова нещо като неуместни въпроси.

Относно подправените ТЕЛК-ове вицепремиерът уточни, че една от главните задания на Обединените патриоти е да бъде осветлена цялата система, тъй като в нея доминират злоупотреби и огромна корупция.

,,Ще сменим системата за образуване на % неработоспособност. Не може хора с леки заболявания да получават тук 20 %, там 20 процента'', безапелационен беше Симеонов и разгласи, че новите промени са заимствани от немския модел.

По отношение на Българския морски флот той показа, че братя Домусчиеви не съблюдават уговорките си към страната по силата на приватизационния контракт, който са подписали.

,,Това е контракт, който те брутално не съблюдават. По съглашението в сдружението би трябвало да работят 2300 индивида, а към днешна дата в предприятието има към 100 човека'', сподели Симеонов.

,,Нямам проблем с министър Ангелкова. Имам проблем с превръщането на българския туризъм в нискокачествена алкохолна дестинация'', изясни още вицепремиерът за връзките си с министъра на туризма и добави, че няма да допусне самозабравили се чорбаджии да унищожават плажовете ни и да ги трансформират в нискокачествена алкохолна дестинация.

,,Чумата по животните е разследване от човешки фактор, който е бил неволен. Подал съм сигнал до ДАНС. Чумата не трябва да се употребява с политическа цел. Има колебливост на институциите, регионът трябваше да бъде отцепен. Не може непрекъснато там да кръжат всякакви кореспонденти и да вършат напоителни изявленията. В последна сметка това е инфектиран регион, разберете го'', приключи Валери Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР