Никога не са действали сами, нито са импровизирали, тъй като

...
Никога не са действали сами, нито са импровизирали, тъй като
Коментари Харесай

Спипаха най-търсените изкусителки след години издирване

Никога не са работили сами, нито са импровизирали, защото всичко е било авансово планувано. Някои от техните удари са били премисляни в продължение на месеци, с цел да са сигурни, че ще съумеят. След години на гонене полицейските управляващи в Аржентина най-сетне съумяха да заловят и арестуват така наречен черни вдовици.

Престъпната формация се състояла от четири дами – сестрите Синтия Новийо (на водещата снимка) и Макарена, тяхната доведена сестра Карен Ниева и общата им другарка Памела Соса. В продължение на две години (между 2018 и 2020 г.) девойките са изкушавали заможни мъже и футболисти, след което са ги дрогирали и ограбвали, в това число първокласни коли, скъпи часовници и пари в размер на милиони долари. По информация на прокуратурата всяка една от тях си е сменяла името всякога, когато е правила закононарушение, като постоянно са избирали едно всред четирите имена – Мару, Мика, Камила или Мартина.

36-годишната Синтия Новио, или Мика, с чието име се е представяла пред набелязаните си жертви, може да се "похвали " с най-богат престъпен стаж от останалите. На 8-и февруари 2019 година локален съд я осъжда на осем месеца ефикасен затвор поради шест грабежа, измежду които и въоръжени.



Синтия Новийо по време на задържането си от полицейските управляващи предишния месец (Снимка: Полицейски департамен на Килмес)

Сега момичешката тайфа се изправя пред съда за това, че сред 2018 и 2020 година са обрали минимум петима милионери посредством характерни техники на ухажване и обезчестяване. Всъщност главните им жертви са били най-много мъже с огромни финансови благоприятни условия, като запознанството им ставало или посредством обществените мрежи, или онлайн. Веднъж клъвнала на въдицата, жертвата завеждала някое от девойките в първокласните им вили, където по-късно били упоявани. В това време всяка една от тях работила стремително бързо – взимала единствено тези движимости, които имали най-висока цена – бижута, златни часовници, редки антики, кюлчета, а от време на време и автомобила в гаража.



Макарена и Карен Ниева също са измежду арестуваните (Фейсбук)

Последният удар на "Мика " и "Мару " е от 25-и май, когато оплитат в паяжините си прочут шеф-готвач. Отивайки в жилището му, те го упояват по добре познатата скица, след което двете отмъкват близо 70 хиляди $ в брой, два златни часовника, телефонът му, който е финален модел, и се измъкват с колата – Тойота Корола, която негов другар му е дал назаем.

Очаква се скоро да бъде планувана датата за делото против така наречен черни вдовици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР