Никога не подценявайте силата на банана. Това е призива на

...
Никога не подценявайте силата на банана. Това е призива на
Коментари Харесай

Банан - 5 случая, в които помага на здравето


Никога не подценявайте силата на банана. Това е апела на учените, изследващи биологичните изгоди от потреблението на този другоземен плод. Оказва се, че бананът носи неподозирани здравни изгоди , дължащи се с богатия му на биоактивни съставни елементи състав. Той разрешава в някои случаи бананът да има деяние, съпоставимо с това от приема на някои лекарствени средства.

От най-важно значение в този аспект е доста високото наличие на фибри в бананите, комбинирано с високи дози калий и количества от някои аминокиселини и витамини , поставящи банана измежду водещите им естествени източници. Този състав трансформира банана в лечебна храна с удобен резултат при разнообразни здравословни проблеми.

Предменструален синдром
Бананите са богати на огромна част от витамините от групата В-комплекс. Те имат доста положителен резултат върху нервната система, с което може да подкрепят преодоляването на така наречен предменструален синдром (ПМС) при дамите, характеризиращ се тъкмо с неприятни неврологични разстройства. От най-голямо значение е високото наличие на витамин В6 в бананите. При припадък на предменструален синдром витамин В6 се свързва с удобен резултат върху стомашното неразположение, болките в гърдите и честите смени на настроението. Според учените постоянната консумация на банани в такива интервали има резултат, съпоставим с този от приема на добавки и лекарствени средства за преодоляване на Постановление на Министерски съвет.

Кръвно налягане
Една от най-важните изгоди от потреблението на банани е удобното въздействие върху сърдечната активност и кръвното налягане, асоциирано с високото наличие на калий. Според специалисти по здравословно хранене изяждането на един банан на ден има мощен протективен резултат върху здравето на сърцето.

Аритмия
Прекомерният стрес и други фактори може да окажат отрицателно въздействие на

метаболизма и да редуцират равнищата на калий в кръвта, водейки до промени в сърдечния темп. Високите равнища на калий в бананите оказват помощ и за възобновяване естествената периодичност на сърдечната активност. Позитивен резултат се регистрира и върху поддържането водния баланс на тялото.

Свързани публикации.. Бананите и авокадото пазят от сърдечносъдови болести 0 Червени банани – по-полезни от жълтите 0 6 суперхрани, които да опитаме през 2018 година 0

Безсъние и депресивни положения
Високите равнища на триптофан в бананите са мотив постоянната им консумация да оказва доста положителен резултат върху настроението и съня. Триптофанът е суровина за произвеждане на ендорфини – хормоните на щастието - и по-специално на серотонин . Освен това от него се създава и хормонът на съня мелатонин , който улеснява заспиването

и се предписва като естествено средство за лекуване на бодърствуване. Така, постоянната консумация на банани може да се окаже сполучлива опция на медикаментите, стимулиращи секрецията на тези два хормона.

Запек
Бананите са доста богати и на пектин, който подкрепя храносмилателните процеси и детоксикацията на организма. Допълнителен плюс в тази ситуация е високото наличие на фибри, които работят като натурален лаксатив и способстват за по-кратък престой на храната по протежението на чревния тракт и за справяне със запека.

Изпълнявайки всички тези функционалности, изцяло обикновено е да чакаме, че апелът на учените да не подценяваме силата на бананите е изцяло оневинен. Дори да не може да се разчита на тях като на лекарство, то те дейно допълват лекуването на посочените здравословни проблеми и може сполучливо да профилактират появяването им с времето.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР