Никога не коментирам слухове или писания. Най-вероятно това е вътрешно

...
Никога не коментирам слухове или писания. Най-вероятно това е вътрешно
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Колегите от ПП и ДБ виждат, че по-подготвен премиер от мен няма, но аз се дръпнах

„ Никога не разясня клюки или трудове. Най-вероятно това е вътрешно следено изпускане на имена. Пред нас това нещо не е представяно “. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява в коридорите на спряганите имена в проектокабинета на ПП-ДБ.

„ Имената не ме интересуват. Мисля, че и сътрудниците от Политическа партия и Демократична България виждат, че по-подготвен министър председател от мен няма, само че аз се дръпнах на първия ред, с цел да дадем късмет да има държавно управление. Според мен и Кирил, и Асен би трябвало да се пернат обратно, да се направи експертен кабинет и той да ръководи четири години “, на мнение е Борисов.

Само преди няколко дни
Борисов искаше от ПП-ДБ имената на министър председател
и министри без да са получили втория мандат за сформиране на държавно управление.

„ Ако Кирил Петков и Асен Василев вземат участие в държавно управление, ние ще предложим знакови наши фигури. Сред тях са Томислав Дончев и Делян Добрев “, добави той.

Той бе безапелационен, че ще желаят хора от ГЕРБ в идващото държавно управление.

„ Ако не желаят да създадат този компромис, ще продължим да работим по програмата и бюджета. Ще създадем нещо положително за страната, най-малко да извадим опцията служебното държавно управление да се гърчи по какъв начин без парламент да прави бюджет “, съобщи Борисов.

„ Виждаме един погрешен метод. Във вчерашния ден в Министерството на финансите разбрахме какъв брой е тежко финансовото положение на страната. Опитите да се върне бюджета още веднъж на служебното държавно управление смятам, че не е вярно, а даже е подло. Освен това е и безконтролно. Тогава президентът с цялостно право може да ни назова с всички имена – от шарлатани до безотговорници. И все ще е вярно “, сподели Борисов.

„ Днес ние ще получим бюджета. Той е основата на политиките на каквото и да е държавно управление, с каквито и да е персони. Отговорност, в това число и на партиите, които не са в договарянията, само че които обилно в предходните парламенти раздаваха пари, намаляваха налози. Сега би трябвало да си понесем отговорност тъкмо тук в Народното събрание, а не да върнем бюджета на финансовото министерство и да желаеме те да ни го показват с 3-процентен недостиг “, сподели още водачът на ГЕРБ.

По думите му това е опит Асен Василев да се скрие от неуспеха на финансовата си политика.

„ За това ние също имаме виновност, ние също сме вдигнали ръка и сме дали своят вот за доста от нелепостите, направени в предходните парламенти. Това го е направило и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи, и Има Такъв Народ, и „ Възраждане “, уточни Бойко Борисов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР