Никога не изливайте гореща вода върху замръзнало стъкло, тъй като

...
Никога не изливайте гореща вода върху замръзнало стъкло, тъй като
Коментари Харесай

Как да размразим стъклата на колата само за 10 секунди

Никога не изливайте гореща вода върху замръзнало стъкло, защото може да се спука, изключително в случай че към този момент има леки повреди. По-добър избор е хладка вода, която нанасяте върху стъклото с забрадка. Много е просто.

Направете домашна течност за топене, която просто напръскайте върху замръзналите прозорци заран. Ще омекоти леда и почистването ще стане за към 10 секунди. Рецепта: в бутилка сложете литър алкохол, децилитър вода и 1 чаена лъжичка препарат за съдове. Разклатете добре и използвайте, в случай че е належащо.

Има и друга рецепта: смесете алкохол и вода в съответствие 2:1 (две трети алкохол и една трета вода) в спрей бутилка. Освен това имайте поради, че интелигентното паркиране също оказва помощ. Паркирайте го с предната част на изток и, в случай че е допустимо, тъй че автомобилът да не е блокиран от здания и къщи.

По този метод първите утринни лъчи постепенно ще стопят леда по предното стъкло, тъй че заран ще отидете с него по-рано на работа. Ако попаднете някъде в града, прозорците ви замръзват, а нямате спрей или стъргалка – вземете банковата си карта и изстържете леда. Ще върви малко по-бавно, само че след известно време ще можете да се качите в колата и да се приберете.

А слагането на картон върху прозорците е превъзходен метод да предотвратите образуването на лед. Вместо картон може да сложите и остарял парцал. Защитете и чистачките и огледалата Ако желаете чистачките да не залепнат за замръзналото стъкло, обуйте им остарели чорапи. Или просто ги повдигнете от стъклото, с цел да не залепнат.

Външните огледала на колата няма да замръзнат, в случай че ги " опаковате " в найлонови торбички. Можете също по този начин да ги увиете с ластик.
Защитете ключалките от замръзване
Това е мястото, където WD40 оказва помощ. Напръскайте го в ключалките на колата си и те няма да замръзнат за една нощ. А в случай че желаете да предпазите вратата от заледяване, с цел да я отворите безпроблемно сутринта, посегнете към малко грес. Това може да бъде глицерин, вазелин, хранително растително масло.
Как да защитим прозорците от запотяване
Това постоянно се случва в студените дни. Можете да намажете чашите с пяна за бръснене и да я изтъркате добре с хартиена забрадка, до момента в който изчезне остатъкът. Можете да употребявате същия способ и с огледалата в банята. Освен това напълнете старите чорапи с котешка тоалетна, завържете ги и ги оставете в колата. Този пясък всмуква влагата, тъй че ще понижи количеството й и във вашия автомобил, написа blitz.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР