Никога не е твърде късно или прекалено рано да станете

...
Никога не е твърде късно или прекалено рано да станете
Коментари Харесай

Знаците, че е време за промяна

Никога не е прекомерно късно или прекомерно рано да станете този, който сте кадърен да бъдете. Няма ограничавания във времето за това. Просто би трябвало да започнете нещо ново и да спрете да вършиме друго, когато пожелаете. Можете да се измененията, или да останете същите. Да извлечете най-хубавото от обстановката или да запомните най-лошото. Изборът е във ваши ръце.

Правете нещата, които ви раздрусват. Опитвайте се да почувствате страсти, които не сте усещали до момента. Прекарвайте време с хора, които ви оказват помощ да растете. Живейте живот, с който се гордеете или в случай че откриете, че не го вършиме, добийте кураж да извършите смяна. Това съветва  блогърът Марк  от marcandangel.com. Той показва лист на най-важните знаци, които демонстрират, че в живота на индивида е време за смяна. Според него те са:

1. Чувството, че страхът ви дърпа обратно.  Тогава би трябвало да осъзнаете, че самият боязън е най-лошото. Той е най-големият ви зложелател. Щом го разберете, най-правилното, което можете да сторите, е да излезете в действителния свят, да започнете да действате и да се преборите с него.

2. Осъзнаването, че мозъкът ви в последно време е на всички места другаде, с изключение на тук и в този момент.  Някои хора имат вяра, че предишното е безпределно, че бъдещето е безпределно, а сегашното е миг. Но истината е, че предишното е миг, бъдещето е миг, а сегашното е безпределно. Много е значимо да живеете сега и да извличате оптималното от него.

3. Усещането, че сте под натиска на различен човек.  На някои хора просто няма да им хареса да бъдете себе си. Те постоянно ще се усещат по-комфортно с индивида, който си показват, че сте. Затова ще опитат да ви покажат отрицание, когато решите да се измененията. Игнорирайте ги. Защото това, което ви прави щастливи надвишава това, което те мислят, че ще ви направи щастливи. Не отричайте личната си истина. И не се опасявайте от оригиналността.

4. Когато стартира да ви се коства, че се състезавате с всички останали.  Съревновавате се единствено с един човек – с вас самите. Бягате, а в профил сте самите вие. Няма потребност да пробвате да бъдете по-добри от някого по някакъв метод или под някаква форма. Просто се опитвайте непрестанно да ставате по-добри, в сравнение с сте били през вчерашния ден. Тази конфигурация на мозъка ще ви освободи.

5. Когато някаква ваша връзка ви прави нещастни.  Не можете да измененията всички хора към вас, само че можете да измененията състава на хората, които ви заобикалят. Никоя връзка с човек не си заслужава да бъде страдалчество. Понякога, просто би трябвало да изтриете известията от телефона, да изтриете някои номера и да продължите напред. Не е належащо да забравяте какви сте били и с кого, а единствено да приемете, че не сте същият човек.

6. Отегчението.  Не казвайте, че ви е скучно. Безполезно е да го изразявате на глас. Живеете в необятен свят, от който сте видели единствено едно малко късче. Дори светът на самия ви разум е безконечен – той безусловно продължава вечно до дълбини, които в никакъв случай не сте изследвали.

7. Продължителната вътрешна опозиция против смяната.  Промените в живота ни не са част от процеса. Те са процесът. Лошата вест е, че нищо не е постоянно. Добрата вест е, че нищо не е постоянно. Затова избягвайте несъразмерното вдъхновение от просперитета и не позволявайте да ви обхване прекомерна меланхолия след нещастие.

8. Когато други хора пишат историята ви вместо вас.  Животът ви е сцена, вие сте основният воин. Всички останали в него, без изключение, са спомагателни персонажи – родителите ви, шефът ви, непознатият на улицата са с подобен статут. Е, страничните облици са страхотни, само че те са там единствено, с цел да ви оказват помощ да придвижвате историята си напред, нали?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР