Никога не е стояла идеята да имаме самостоятелна парламентарна група,

...
Никога не е стояла идеята да имаме самостоятелна парламентарна група,
Коментари Харесай

Румен Христов, ГЕРБ-СДС: Не стои на дневен ред коалиция с ДПС, а по-скоро с патриотите

" Никога не е стояла концепцията да имаме независима парламентарна група, ние сме коалиция ГЕРБ-СДС. Стимулираме преференциалното гласоподаване ". Това съобщи пред " Нова телевизия " водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

" Към 8500 са членовете на Съюз на демократичните сили, само че електоралната поддръжка е към 102-103 000 гласа. Най-важната задача е да се представим по добър метод. Нямам подозрение, че ще бъдем първа политическа мощ. Искаме да създадем по-голяма разлика с втория – евентуално Българска социалистическа партия. Така и ще имаме по-лесен метод са съставяне на коалиция – двупартийна ", показа той.

По думите му ще се водят договаряния за присъединяване в изпълнителната власт въз основата на това какво Съюз на демократичните сили са съдействали за обединението.

Според него приемането ни в Еврозоната значи достъп до заеми с по-ниска рента и икономисване на средства, които се харчат при промяната на валутата.

" България е с над 65 % продан с Европейски Съюз. Няма съображение да се тормозим инфлация, българите ще спестят повече от 1 милиарда от валутни курсове и разлики ", разяснява гостът.

" Демократична България не е към този момент дясна – има „ Да, България “ и „ Зелени “, както и смачкано ДСБ. От друга страна те на втория тур на локалните избори поддържаха Мая Манолова. Те получиха поддръжка от Българска социалистическа партия за общинските си кметове. Не изключваме водене на диалози с тях при реализиране на компромис. Не стои на дневен ред коалиция с Движение за права и свободи, а по-скоро с патриотите ", разгласи Христов.

Лидерът на Съюз на демократичните сили счита, че по-малка интервенция от страната в бизнеса и в стопанската система ще донесе стопански напредък с 5-6 % след пандемията.

А една от задачите на партията му е втората година майките да получават 80 % от осигурителния си приход за последните 24 месеца.

Мнението на Христов е, че обединението ГЕРБ-СДС ще се бори за 95-100 мандата.

" Ако пикът следва, в реда на нещата е продължение на частничния локдаун и ограничаване за учениците ", приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР