Никога не е стоял въпросът за закриване на факултета по

...
Никога не е стоял въпросът за закриване на факултета по
Коментари Харесай

Ананиев: Никога не е стоял въпросът за закриване на факултета по медицина към СУ

" Никога не е стоял въпросът за закриване на факултета по медицина към Софийския университет или привеждането му в такова положение, което да не даде нужното качество на образованието на студентите в него ". Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев след съвсем едночасова среща сред него, реакторът на СУ проф. Анастас Герджиков и студенти по медицина.

Факултетът е получил нова акредитация през юли и тя е годна за идващите 6 години. Няма да има и проблем с дипломите.

По въпроса дали проф. Любомир Спасов ще остане декан на факултета и шеф на болничното заведение проф. Герджиков изясни.

" Проф. Спасов ще бъде декан до идната година, когато изтича както неговия, по този начин и моя мандат. Дали ще остане шеф зависи от принципала на болничното заведение ".

Ананиев посочи, че със студентите са взели решение, те да изпратят всички въпроси, които имат по проблема документално в Министерство на здравеопазването, " с цел да имат мотив да търсят виновност от нас, в случай че има такава ".

Заедно ще решат и къде да бъдат базите им за образование, откакто Правителствена болница стане детска. С лекарите пък ще се водят диалози и ще им се насочат съответни оферти за работа, съобразени с техните изисквния, тъй че да продължат умерено да упражняват специалността си, изясни Ананиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР